De Weide JO17-1 naar finale KNVB kersttoernooi
31 december 2018

TEAM 1 van JO17-1 NAAR ALGEHELE FINALES KNVB KERSTTOERNOOI!

Afgelopen zaterdag stond de rayonfinale van het KNVB Kersttoernooi op het programma. De Weide was goed vertegenwoordigd, want zowel team 1 als team 2 van vv de Weide JO17-1 waren oppermachtig in de poulefase. De overige ploegen waren DZOH JO17-1, HZVV JO17-1 en Raptim JO17-1.

Team 2 begon knap met een verdiende 2-0 zege op HZVV. Team 1 wist vervolgens zijn eerste wedstrijd ruim te winnen van Raptim: 5-1.

In de tweede wedstrijd leek team 2 een gelijkspel te behalen tegen DZOH, maar in de allerlaatste seconde werd er met 1-2 verloren. Team 1 wist zijn tweede wedstrijd wel te winnen: het liet HZVV kansloos met 3-1.

De onderlinge wedstrijd stond als derde op het programma en beide teams maakten er een mooie pot van. Nadat team 2 twee keer terug kwam van een achterstand zorgde Lars in de laatste seconde voor een overwinning van team 1.

In de laatste wedstrijd trad team 1 tegen DZOH aan, dat ook al zijn wedstrijden had gewonnen. Door twee snelle goals van Adam moest DZOH risico nemen en dat werd uiteindelijk knap afgestraft: 4-1.

Als winnaar van zijn rayon speelt team 1 van vv de Weide JO17-1 volgende week de algehele finales in Sporthal de Trije te Franeker. Hierbij treedt het aan tegen 7 ander rayon winnaars voor het KNVB districtskampioenschap Noord. De eerste wedstrijd begint om 13:40 uur.