De Weide JO15-1 wint Indoor Drenthe Cup
30 december 2018

Onze JO 15-1 nam zaterdag met twee teams mee aan de Indoor Drenthe Cup in Emmen. Met 14 teams verdeeld over twee poules was het een goed bezet toernooi. Tegenstanders waren onder andere derde divisionist WVV en ACV JO14.

Team A bestond uit onze eerstejaars aangevuld met Stefan en team B bestond uit de tweedejaars spelers, met middenvelder Alexander in het doel.

Beide teams hadden zes wedstrijden plus eventuele halve -en finale op het programma. Mogelijk dus tachtig minuten voetbal, waarbij de bal nooit uit gaat.

A en B ploegen begonnen met een keurige overwinning op twee zwakkere tegenstanders. Team A won met 3-1 tegen Erica en team B veegde Annen met 11-0 onder het kunstgras.

Op papier zag de poule van team A er zwaarder uit en dat bleek ook wel toen de mannen van trainer Nico aan het begin van de tweede wedstrijd niet scherp waren. Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen stonden de groenwitten al met 4-0 achter, een klap die ze niet meer te boven kwamen. Uiteindelijk werd er met 5-2 verloren van ACV.

In de ander poule werd het andere team van sc Erica met 7-0 verslagen. De derde wedstrijd voor team B was er echter een van onderschatting van de tegenstander en werd tamelijk onverwacht verloren van Lycurgus met 2-3.

Team A ging nogmaals onderuit in de derde wedstrijd tegen finalist WVV en weer met 5-2. Ondanks dat team A vervolgens de laatste drie poulewedstrijden met overmacht en galleryplay won zat een plaats in de halve finale er niet meer in. Uit poule A plaatsten WVV en ACV zich voor de kruisfinales.

Na de sof tegen Lycurgus stonden de vizieren weer op scherp bij team B. Achtereenvolgens werden DZOH JO15-2 (7-0), WVV (4-0) en de dames van DVC'59 (10-1) eenvoudig opzij gezet. De enorme inzet een strijdlust waarmee dit gebeurde deed de harten van de groenwitte aanhang sneller kloppen.

Uiteindelijk wonnen de mannen de poule met een doelsaldo van +37 en werd de halve finale gespeeld tegen het technisch sterke ACV. De halve finale was uiteindelijk een vrij eenvoudige opgave, alhoewel ACV nog bijna terug in de wedstrijd kon komen. Met drie doelpunten voor en twee tegen was het toch het Hoogeveense team dat de finale bereikte.

Die finale ging tegen het andere WVV team, dat Erica met 5-2 versloeg.

De finale kon niet beter beginnen, na een sprint om de bal was die voor Collin die met een mooie solo direct scoorde. Daarna ontstond er een tactisch spel waarbij niemand wilde happen en er vrij weinig gebeurde. De Weide kwam halverwege de wedstrijd op een 2-0 voorsprong en de overwinning leek zeker. Dat de wedstrijd echter pas voorbij is als het laatste fluitsignaal klinkt bleek echter weer. Binnen enkele minuten scoorde WVV drie maal en stond de club uit Winschoten voor.

Met een enorme dosis wilskracht wisten Alexander, Collin, Kai, Crijn, Arthur en Rick nog twee keer te scoren en het toernooi op hun naam te schrijven.

De prijs: een training van en bij FC Emmen. Saillant detail is dat de jongens hun trainer van vorig seizoen, Danny Giethoorn, die trainer is bij FC Emmen, daar weer ontmoeten.