De Weide in slotfase onderuit tegen Meppel
01 oktober 2018

De Weide heeft in het uitduel bij FC Meppel geen punten weten te behalen. De thuisploeg kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, waarna Nick Muysson de aansluittreffer liet aantekenen. Na de thee een feller De Weide en via een kopbal van Nijstad kwamen de groenwitten op gelijke hoogte. Het was opnieuw de thuisploeg die via Lefferts opnieuw op voorsprong kwam. In de slotfase was het weer Muysson die De Weide verdiend op 3-3 zette. Na een snel uitgevoerde counter was het ter Voorde die met zijn tweede treffer van de middag de thuisploeg in de extra tijd de volle winst bezorgde.

Trainer Marcel Smid had zijn basis elf op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met het eerste duel tegen Gramsbergen. Frank Benjamins en Justin Belt mochten vanaf meet aan starten. De Weide begon slordig aan het duel dat onder zonnige omstandigheden afgewerkt kon worden op een goed te bespelen grasmat. In de beginfase een prima steekpass van Benjamins op Muysson, maar het schot van Muysson kon door doelman van de Belt prima worden gestuit en hij voorkwam hiermee een vroege voorsprong voor De Weide. In de 8 e minuut kwamen de gastheren na slordig balverlies bij De Weide op voorsprong. FC Meppel counterde prima en na een voorzet van Kwant wist Pim ter Voorde eenvoudig de 1-0 binnen te schieten. Via Muysson kwam De Weide bijna op gelijke hoogte, maar doelman van de Belt redde uitstekend. Na een vermeende terugspeelbal mocht FC Meppel een vrije trap nemen op vijf meter voor de doellijn. De doelpoging van de thuisploeg werd echter prima onschadelijk gemaakt na een uitstekende reactie van doelman Renzo Hemmes.

In de 23 e minuut bijna de gelijkmaker voor De Weide na een prima kopbal van Nijstad. FC Meppel liet het spel aan De Weide en probeerde veelal via de counter tot succes te komen. Na een corner een grove verdedigingsfout bij De Weide. In de 27 e minuut was het Holtman die volledig vrijstaand de 2-0 kon binnen koppen voor de thuisploeg. De Weide kreeg hierna wel meer en meer het initiatief en probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd. Dit leidde in de 39 e minuut tot de verdiende aansluittreffer via Muysson. In de 43 e minuut kreeg Benjamins nog de kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de bal rakelings naast.

Na de thee een ongewijzigd De Weide. De thuisploeg moest nu meer en meer het initiatief aan De Weide laten. Na een prima pass van v.d. Graaf een uitstekende kans voor Benjamins, zijn schot spatte uiteen op de lat. Even later trof de thuisploeg ook het houtwerk na een schot van Kwant. De Weide had meer balbezit, maar moest in deze fase ook waakzaam blijven voor een Meppeler counter. In de 55 e minuut een schot van Buining dat rakelings over ging.

Na een corner wist Mitchell Nijstad in de 65 e minuut de dik verdiende gelijkmaker binnen te koppen: 2-2. Beide ploegen gingen in deze fase op zoek naar de hernieuwde voorsprong. In de 72 e minuut een prima mogelijkheid voor De Weide, maar de kopbal van Luchtenberg ging rakelings over het Meppeler doel. Uit een prima uitgevoerde counter was het echter opnieuw de thuisploeg die in de 74 e minuut op voorsprong kwam via invaller Lefferts. Trainer Smid bracht hierna Jasper Strijker binnen de lijnen voor Bosma.

Ook verliet Luchtenberg de defensie om als extra kracht voorin te fungeren, om de terechte gelijkmaker te forceren. Die kwam er dan ook in de 83 e minuut na een uitstekende actie van Strijker. Hij gaf een mooie steekpass op Muysson die vervolgens de 3-3 liet aantekenen. De Weide probeerde nog meer te forceren, maar liep diep in blessuretijd opnieuw tegen een messcherpe counter van de thuisploeg op. Zo werd door een doelpunt van ter Voorde de 4-3 eindstand op het scorebord gezet.

Man van de wedstrijd: Nick Muysson