← Vorige pagina
De Weide houdt zicht op nacompetitie na zege op Nieuwleusden
30 april 2018


Afgelopen zaterdag reisden de groenwitten naar Nieuwleusen om het restant te spelen van de wedstrijd die wegens sneeuwval was gestaakt op 4 februari j.l. Met nog vijf en twintig minuten te spelen waren beide ploegen vooraf bezig aan een lange en intensieve warming up. 


De belangen waren voor beide ploegen groot, de thuisploeg kon een laatste strohalm pakken om directe degradatie nog te voorkomen en voor De Weide was het cruciaal om nog voor een nacompetitieplek te kunnen strijden de laatste drie competitieduels. De Weide startte furieus en na een voorzet van Verbeek kon de defensie van de thuisploeg de bal te nauwer nood wegwerken voor de inkomende Ucan. Uit de direct daarop volgende tegenstoot was het vervolgens doelman v.d. Weide die de openingstreffer van de thuisploeg wist te voorkomen na een inzet van Justin Beentjes. De Weide kwam vervolgens uit de daarop volgende aanval wel op voorsprong. Na een pass van Baldé kwam Buining in balbezit. Zijn pass bereikte Frank van Veen die de bal voorgaf. De bal werd door de defensie van de thuisploeg slecht weggewerkt en belandde voor de voeten van Coulier. Zijn uithaal verdween via een been van een verdediger achter de kansloos grabbelende doelman Koerhuis. 


De Weide zette de gastheren opnieuw onder druk en na een voorzet van Verbeek kopte Frank van Veen de bal in en werd deze door een verdediger uit de doelmond gekopt. Na opnieuw een aanval van De Weide kon in eerste instantie de thuisploeg de bal wegwerken, maar in de rebound werd de bal uitstekend door Verbeek bij de tweede paal neergelegd en kopte Frank Benjamins de bal onhoudbaar achter een geslagen doelman van de thuisploeg. Hierna was de aanvalshonger van De Weide nog niet gestild. De groenwitten zetten de gastheren onder druk en na een prima combinatie tussen Ucan en Van Veen gaf deze de bal voor. Bij de tweede paal blunderde doelman Koerhuis en was het vervolgens voor Frank Benjamins een koud kunstje om zijn tweede van de middag te laten aantekenen en De Weide na elf minuten op een riante 0-3 voorsprong te zetten. De wedstrijd was hiermee beslist en de resterende tijd probeerde de thuisploeg nog wel, maar konden de groenwitten de wedstrijd rustig uitspelen en zo drie belangrijke punten bijschrijven.


Man van de wedstrijd: Henri van der Weide

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361