De Weide houdt aansluiting na zege op Drenthina
09 april 2018

De Weide heeft het thuisduel tegen Drenthina winnend weten af te sluiten. Een nuttige en mooie zege omdat eerder dit seizoen in Emmen zowel het competitieduel als de bekerwedstrijd tegen de groen witte Emmenaren werd verloren. Door deze 3-1 overwinning houden de mannen van trainer Smid de aansluiting met de bovenste plaatsen in de tweede klasse J.

Het duel onder prima zonnige weersomstandigheden tussen De Weide en het op de negende positie op de ranglijst bivakkerende Drenthina begon gelijk opgaand. Zowel de gastheren als de Emmenaren speelden in een laag tempo en wisten dan ook weinig gevaar te stichten. Het eerste gevaarlijke moment kwam voor de thuisploeg toen na een prima voorzet van Frank van Veen, de bal bij de eerste paal te nauwer nood voor de inkomende Ismael Ucan kon worden weggehaald door een verdediger van de gasten. Na een aanval over de linkervleugel was het even later Verbeek die met een verdekt schot bijna Drenthina doelman Hoolsema wist te verrassen. In de 25 e minuut kwam De Weide wel op voorsprong. Na een pass van Buining nam Ucan de bal prima aan en met een fraaie actie schoot hij vervolgens met links diagonaal de bal langs de Drenthina doelman: 1-0

In het vervolg van de eerste speelhelft konden beide ploegen niet imponeren en genoten de toeschouwers meer van het die dag geopende terras dan van het spel van 22 voetballers. Frank Benjamins kreeg de handen even later nog wel op elkaar, maar zijn inzet na een voorzet van Verbeek ging naast. De gasten kregen in de slotfase nog een mogelijkheid. Na een pass van Bakker was het echter Thom Alders die over schoot. Na de thee wist De Weide al snel de score te verdubbelen. In de 48 e minuut gaf Coulier vanaf links de bal uitstekend voor en bij de tweede paal wist Frank Benjamins de bal fraai binnen te koppen: 2-0 De Weide had nu meer en meer het initiatief en dat leverde enkele prima mogelijkheden op. Na een prima actie legde van Veen de bal breed op de meegelopen Verbeek, maar diens inzet werd door een verdediger van de gasten naast het doel gewerkt. Na een voorzet van Coulier kopte Benjamins even later op de lat en in de rebound ging de kopbal van Ucan rakelings over.

De gasten uit Emmen maakten aanvallend een machteloze indruk in deze fase en het was De Weide dat de wedstrijd controleerde. In de 73 e minuut de 3-0 voorsprong en opnieuw een heel fraaie treffer. De Weide mocht een vrije bal nemen en met veel gevoel lepelde Verbeek de bal op het hoofd van de slim de zestienmeter ingelopen Luchtenberg. Met een fraaie kopbal liet hij vervolgens doelman Hoolsema kansloos. Drenthina kreeg nog een mogelijk na een snel uitgevoerde counter, maar de inzet van invaller Holties ging naast. In de 79 e minuut dan toch de 3-1. Na een slordige opbouw balverlies bij De Weide en zo wist in de 83 e minuut Arling de eretreffer te scoren. Verder lieten de groenwitten het niet komen en blijven zo meedraaien om de bovenste plaatsen. Volgende week het uitduel tegen DZOH.

Man van de wedstrijd| Ismael Ucan