De Weide en VEV'67 houden elkaar in evenwicht
04 november 2018

DE WEIDE EN VEV `67 HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

De Weide heeft in het thuisduel tegen VEV `67 niet de volle winst weten te behalen.

In een levendig duel waar in de eerste helft de gasten de bovenliggende partij waren en dan ook in de 26e minuut op voorsprong kwamen. De thuisploeg speelde slordig en met weinig bezieling en kon zo voor de thee weinig potten breken.

De gasten kregen na de 0-1 voorsprong nog een paar prima mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. De groenwitten hadden na de hervatting meer grip op het spel en kregen diverse uitstekende mogelijkheden om na de gelijkmaker de volle winst nog te pakken. De echte scherpte bij prima kansen ontbrak echter deze middag.

Zo moesten de mannen van trainer Smid genoegen nemen met een puntendeling.

Na de puntendeling bij Omlandia traden de groenwitten aan tegen VEV`67.

De Leekster ploeg, vorig seizoen nog uitkomend in de eerste klasse, had met een wedstrijd minder gespeeld even veel punten als De Weide. Trainer Smid startte met dezelfde elf als afgelopen week in het duel met Omlandia. De eerste mogelijkheid voor de gastheren kwam na een vrije trap door Vincent Coulier, die gevaarlijk indraaide bij de tweede paal, maar doelman Mats Wolthuis van de gasten greep attent in. De Leekster ploeg had in de beginfase meer het initiatief, zonder dat dit leidde tot mogelijkheden. In de 14e minuut een kans, na een voorzet van Broeders, maar de bal werd door Bolt naast gekopt. De Weide werd terug gedrongen op eigen helft, maar kreeg via de counter nog een prima mogelijkheid via Jasper Strijker. De defensie van de gasten kon echter op het allerlaatste moment het schot nog blokken. Na een counter kwamen de bezoekers bijna op voorsprong. Het schot van Robin Elderman ging echter via de lat over en zo ontsnapte De Weide aan een achterstand.

Even later was het Bolt die de lat boven doelman Hemmes teisterde en wederom ontsnapte

De Weide aan de achterstand. De voorsprong voor de wat makkelijker combinerende gasten kwam echter even later wel. In de 26e minuut was het Jeffrey Visser die na een prima combinatie door het centrum de 0-1 op het scorebord liet zetten.

De Weide kreeg in de 32e minuut een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.

Na een tackle op Strijker binnen de zestien legde leidsman van Gulik de bal op de stip.

Frank Benjamins zag zijn inzet echter gekeerd door een prima redding van doelman Wolthuis.

In de slotfase nog een prima mogelijkheid voor de thuisploeg, maar het schot van Belt werd door doelman Wolthuis prima tot corner verwerkt.

Na de thee kwam Muysson binnen de lijnen voor Belt.

De eerste kans na rust was voor De Weide. Sander Benjamins gaf de bal uitstekend voor waar Strijker in kopte, maar de bal ging in de 51e minuut rakelings naast.

De Weide ging in deze fase sterk op zoek naar de gelijkmaker en vond deze in de 55e minuut.

Na een schot van Coulier was het Mark v.d. Graaf die attent reageerde en met een fraaie omhaal de verdiende gelijkmaker liet aantekenen. Na slordig balverlies bij De Weide kregen de gasten een prima kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar Dijk schoot naast.

De Weide zette de gasten meer en meer onder druk en in de 60e minuut kwamen de groenwitten bijna op voorsprong. Na een voorzet van Coulier kopte Frank Benjamins in, maar werd de bal op de doellijn gekeerd. In de rebound schoot Sander Benjamins in, maar via het been van een VEV`67 verdediger ging de bal naast en ontsnapten de gasten aan een achterstand. De Weide zette de bezoekers wel onder druk, maar na een vrije trap was het invaller David Jansen die zijn kopbal via de vuisten van doelman Hemmes en de lat over zag gaan. De toeschouwers gingen er nog maar eens goed voor zitten nu beide ploegen in een aantrekkelijk duel voor de winst gingen. De Weide kwam in de 75e minuut bijna op voorsprong, maar het schot van Coulier werd door doelman Wolthuis nipt tot corner verwerkt.

In de 85e minuut de mogelijkheid voor De Weide om de volle winst te behalen. Na een prima voorzet van Strijker kopt Frank Benjamins de bal rakelings naast en verzuimde hiermee om De Weide de drie punten te bezorgen.

Man van de wedstrijd:

Mark v.d. Graaf