De Weide en Omlandia houden elkaar in evenwicht
12 maart 2018

De Weide heeft na een korte winterstop het thuisduel tegen Omlandia niet winnend weten af te sluiten. Voor de thee waren het de gasten die het initiatief hadden en ook een aantal mogelijkheden kregen om op voorsprong te komen. De ploeg van de trainers Smit en van der Sleen traden in het duel tussen de nummer drie en vijf op de ranglijst aan met het spitsentrio Strijker, Benjamins en Ucan. Jermo Verbeek ontbrak wegens een korte vakantie. De Weide trok in de tweede helft het initiatief steeds meer naar zich toe en kreeg ook een aantal prima mogelijkheden om op voorsprong te komen. Doelman Harmsma van de gasten wist zijn doel echter schoon te houden, al had hij daar in de slotfase de hulp van de paal voor nodig, na een lage schuiver van Emiel Njagul. Met een puntendeling moesten beide ploegen zich uiteindelijk tevreden stellen en blijven daarmee de aansluiting met de bovenste plaatsen behouden.

De Weide moest aantreden tegen Omlandia. Vooraf niet een makkelijk duel, wat ook al bleek uit de uitslag van het uitduel eerder deze competitie in Ten Boer. Toen moesten de groenwitten met een 4-1 nederlaag duidelijk hun meerdere erkennen in de Groninger ploeg. Ook afgelopen zaterdag begon De Weide stroef aan het duel. De gasten hadden meer balbezit, al wisten zij daar nog niet veel kansen uit te creëren. Beide ploegen waren zoekende en waren het de gasten die in de zesde minuut hun eerste doelpoging hadden. Doelman v.d. Weide had echter weinig problemen met het schot van Oosterbeek. Na een aanval over de rechtervleugel gaf Jasper Strijker de bal voor, waar Frank Benjamins de prima kop kans niet wist te verzilveren. Omlandia kreeg vervolgens in de 12 e minuut via Veldman een prima mogelijkheid, maar zijn schot van net buiten de zestien meter ging rakelings naast. Even later opnieuw en mogelijkheid voor de gasten. Na een pass van v.d. Wolde kwam Jeroen Haan in balbezit, maar doelman v.d. Weide wist met een katachtige reactie het schot van de Omlandia goaltjesdief te keren. Even later een mogelijkheid voor De Weide. Na een pass van Strijker een uithaal van Ucan, die echter niet helemaal vol de bal raakte. De gasten kwam echter in de 20 e minuut met de schrik vrij. Doelman v.d. Weide moest in de 27 e minuut nogmaals handelend optreden na een inzet van Doornkamp. Ook deze kans van de gasten ging hiermede verloren. De Weide kreeg nog een mogelijkheid via Strijker, maar doelman Harmsma redde bekwaam. De Weide moest een vroege wissel doorvoeren toen na ruim dertig minuten Paul Baldé met een blessure het veld moest verlaten. Zijn vervanger was Yoran Duman. Vlak voor de thee nog een kans voor Ucan. Na een pass van Luchtenburg schoot hij prima in, maar wist de Omlandia doelman de bal uitstekend te keren. In de slotfase van de eerste helft nog twee kansjes voor Haan, maar de topschutter van de gasten wist de score niet te openen.

Na de thee een ongewijzigd De Weide dat meteen na een prima actie van Ucan bijna op voorsprong kwam, maar doelman Harmsma keerde de bal met enig geluk. De Weide was wat feller na de pauze en dat resulteerde in enkele mogelijkheden. Een schot van Benjamins ging rakelings over en een doelpoging van Ucan caramboleerde via het been van een verdediger over de achterlijn. De Weide had nu duidelijk meer het initiatief en zette de gasten onder druk. Een aanval over veel schijven werd afgesloten met een schot van Ucan dat over ging. De beste mogelijkheid voor De Weide kwam even later in de 70 e minuut, toen Emiel Njagul eerst zijn man prima uitkapte en vervolgens zijn schot via de binnenkant van de paal over de doellijn zag rollen. De bal passeerde echter de lijn niet en hiermee ontsnapten de gasten aan een achterstand. Met een uitblinkende Buining probeerde De Weide alsnog de drie punten in eigen huis te houden. Omlandia loerde op de counter, maar een schot van Haan ging ruim naast. Beide ploegen hielden elkaar behoorlijk in evenwicht. Marco Kikkert kwam binnen de lijnen voor Benjamins. De Weide zette in de slotfase nog een keer aan en na een afgeslagen corner schoot Coulier in, waarna via de eerder ingevallen van Arkel de bal rakelings naast ging. Met drie corners in de laatste minuten was het voor de gasten nog sidderen, maar doelpogingen van Bosscha en van Arkel wisten de gasten te overleven. Met een 0-0 werd het duel afgesloten.

De Weide gaat volgende week op bezoek in Gramsbergen.

Man van de wedstrijd: Erik Buining

Coop Man of the match: Erik Buining