De Weide en Nieuwleusen in evenwicht
04 februari 2018

De Weide heeft de prima thuisoverwinning op DZOH (nog) geen goed vervolg kunnen geven. Na ruim een uur spelen waren de weergoden beide ploegen slecht gezind en moest scheidsrechter Walters uit Loppersum de wedstrijd, wegens sneeuwval,  voortijdig affluiten. Beide ploegen waren tot moment nog niet is staat gebleken de score te openen. De Weide trad aan tegen de rode lantaarndrager Nieuwleusen. De thuisploeg bivakkeert met slechts vijf schamele punten op de laatste plaats op de ranglijst. Het thuisduel op de openingsdag van de competitie eindigde in een ruime 4-2 zege voor de groenwitten. In de openingsfase was het De Weide dat probeerde het initiatief naar zich toe te trekken, maar met een flinke portie energie was het de thuisploeg dat zich naar voren knokte, zonder dat dit leidde tot echt gevaar voor het doel van de groenwitten. De Weide controleerde en probeerde met aanvallen over de vleugels via Jasper Strijker en Jermo Verbeek gevaarlijk te worden op een overigens bijzonder moeilijk te bespelen veld.

Na een voorzet van Strijker een schot van Bosscha, dat echter door de doelman van de thuisploeg kon worden gekeerd. Na een vrije bal een kop kans voor Verbeek, maar de bal ging rakelings over. De thuisploeg loerde op een snelle uitval en wist weinig gevaar te stichtten. De Weide kreeg in de 26 e minuut nog een prima mogelijkheid via Benjamins, maar doelman Muller van de gastheren wist de bal te keren. De thuisploeg kreeg in de 32 e minuut een mogelijkheid na een vrije trap net buiten het zestienmeter gebied. De door Vasse ingeschoten bal was echter een eenvoudige prooi voor doelman v.d. Weide. De Weide hield het initiatief en kreeg in de 39 e minuut een dot van een kans om de score te openen. Jasper Strijker werd echter gestuit door doelman Muller. Na de thee twee ongewijzigde ploegen. De thuisploeg kwam fanatiek uit de startblokken en kreeg via Evenboer twee uitstekende kansen om de score te openen. Beide malen was het echter doelman v.d. Weide die als winnaar opdook. De Weide kreeg ook nog wel kansen, maar het zware veld eiste haar tol bij beide teams. Toen ook nog de lichte sneeuw overging in dikke vlokken en zorgde voor een behoorlijk witte wereld, besloot leidsman Walters om het duel voortijdig af te fluiten. In een later stadium zal worden besloten of en wanneer de wedstrijd wordt uitgespeeld.