← Vorige pagina
De Weide door naar de nacompetitie!
28 mei 2018


Door een eclatante 0-4 zege bij NEC Delfzijl heeft De Weide zich overtuigend geplaatst voor de nacompetitie om een plek in de eerste klasse. Na het puntverlies van afgelopen week was een zege op thuisploeg, die afgelopen week door het behalen van de 3 e periode ook deelname aan de nacompetitie afdwong, absoluut noodzakelijk. Dit mede om concurrent Klazienaveen op de ranglijst voor te blijven.


De gastheren leken niet freewheelend richting de nacompetitie te willen gaan. Onder tropische omstandigheden trok de thuisploeg fanatiek ten aanval. Dit leidde in de beginfase tot twee uitstekende mogelijkheden voor de gastheren. Na een voorzet vanaf links was het spits Clarke Acaster die de bal rakelings over kopte. Even later opnieuw een prima mogelijkheid voor de Delfzijlster spits, maar doelman v.d. Weide wist de bal uitstekend te keren. Even later waren de groenwitten wel effectief. Na een prima actie gaf Verbeek vanaf de rechtervleugel de bal voor en bij de tweede paal was het Benjamins die prima binnenschoot: 0-1. De thuisploeg bleef echter gevaarlijk en na een prima actie was het Zimmerman die de gelijkmaker leek te scoren, echter Duman wist de bal op de doellijn te keren. Even later een mogelijkheid voor de naar Harkemase Boys vertrekkende Jari Slort, maar zijn inzet was een prooi voor doelman v.d. Weide. De thuisploeg had in deze fase het initiatief, maar ook een schot van Tualena ging rakelings naast. De Weide stond echter goed en wist in de omschakeling gevaarlijk uit te komen. Een mogelijkheid kwam er nog voor de thuisploeg, maar een kopbal van Clarke Acaster werd door doelman v.d. Weide prima gekeerd. Op slag van rust nog een dot van een kans voor De Weide. Een voorzet van Bosscha bereikte bij de tweede paal Benjamins, maar deze schoof de bal rakelings naast. Twee ongewijzigde ploegen begonnen na de thee aan de tweede helft en daar kreeg de thuisploeg opnieuw de eerste mogelijkheid, maar het schot van Ennacire ging ruim over. 


Na een snelle counter kreeg De Weide een prima mogelijkheid, maar Strijker werd gestuit net buiten de zestien meter. De vrije bal van Verbeek kwam tegen de hand van een verdediger. De toegekende strafschop in de 55 e minuut werd door Bosscha feilloos benut: 0-2 Met deze stand en de tussenstand bij het duel DESZ tegen Klazienaveen zaten de groenwitten met anderhalf been in de nacompetitie. De Weide kwam in de 62 e minuut via Verbeek op een riante 0-3 voorsprong. Even later opnieuw een prima kans voor Verbeek. Na een schot van Benjamins werd de bal op de doellijn gekeerd, maar in de rebound ging de inzet van Verbeek rakelings naast. Via Benjamins nog een prima mogelijkheid voor de groenwitten, maar deze keer was doelman Westerhuis de winnaar. De Weide kreeg in de slotfase nog een prima mogelijkheid. Na een overtreding op Strijker een vrije trap van Bosscha. Zijn schot werd half gekeerd door doelman Westerhuis en Frank van Veen reageerde attent en scoorde in de rebound de 0-4. De Weide eindigt door deze zege op een uitstekende derde plek op de ranglijst en heeft hiermee deelname afgedwongen aan de nacompetitie.


Volgende week reist De Weide voor het eerste duel af naar Leeuwarder Zwaluwen.


Man van de wedstrijd|: Henri v.d. Weide

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361