← Vorige pagina
De Weide dichtbij felbegeerde plek na zege in Bedum
02 mei 2017


BEDUM – De Weide is na het afgelopen weekend nog steeds in de race voor nacompetitie. De kortste klap lijkt het behalen van de felbegeerde tweede plek maar daarvoor moet de ploeg in de resterende twee wedstrijden nog wel een positie zien te stijgen. In en tegen Bedum hielden de Hoogeveners met een 3-4 zege de hoop op het toetje in leven en bleef het vooral spannend doordat men zelf de tegenstander in het zadel hield.


Halverwege de eerste helft kwam De Weide door Jermo Verbeek verdiend op 0-1, maar verzuimden de groenwitten door te drukken. In plaats daarvan draaiden de Bedumers na enkele foutjes bij De Weide de rollen om en stond het ineens 2-1. Jasper Strijker bracht de mannen van Wilko Niemer voor de thee nog wel op gelijke hoogte zodat er bij 2-2 gepauzeerd.


Na de hervatting kwam de thuisploeg niet meer aan scoren toe, maar wist De Weide zelfs drie keer het net te vinden waarvan eenmaal het eigen raster. Het was warempel ‘good old’ Willem Baldé die per abuis de bal achter sluitpost Henri van der Weide mikte, maar gelukkig poetste Emiel Njagul dit smetje middels twee koelbloedig benutte pengels weg. Naarmate het duel vorderde toonde De Weide zich weer hersteld van de geflatteerde 0-4 oorwassing tegen Pelikaan S van een week terug. Met ‘de drie J’s’ Jasper, Jermo en Julian in de voorste linie, Jelmer Wierenga terug op het middenveld en Emiel Njagul achterin, begonnen de gasten weer in een vertrouwde 4-3-3 formatie en dat pakte goed uit. Het schouwspel ontwikkelde zich dan ook volledig naar verhouding toen halverwege de eerste helft Jermo Verbeek na een diepe bal van Mitchell Lugtenberg alleen voor de Bedumer sluitpost verscheen en de 0-1 tegen de touwen prikte. De vreugde was echter van korte duur, want in de 27e minuut was het eerst Frank Roorda, die na een foutje in de opbouw zomaar kon worden aangespeeld waarna de aanvaller welgemikt de 1-1 binnenschoot en amper een minuut later manifesteerde het duo Coulier en goalie Van der Weide zich ietwat minder doortastend. In eerste instantie werd een inzet nog knap van de lijn gehaald maar vervolgens werd de bal zomaar ingeleverd bij Soeratmin Venema die vanaf een presenteerblaadje de 2-1 alsnog langs beide heren schoof. 


De Weide raakte echter niet van haar á propos en even later bereikte Vincent Coulier met een heerlijke trap langs de zijlijn Julian Mol die handig wegdraaide van twee tegenstanders om vervolgens Jasper Strijker te lanceren. De vaandeldrager van Bedum vierde nog steeds Koningsdag en vlagde dat het een lust was, maar arbiter Jantinus Meints wist wel beter. En dat was maar goed ook want dankzij een bekeken schuiver zond de doorgebroken ‘Jappie’ de partijen met 2-2 voor het gebruikelijke intermezzo naar de kleedkamers.


Ook na de pauze bleef De Weide de aanval zoeken en dat wierp in de 61ste minuut de nodige vruchten af. Julian Mol baande zich rond dat tijdstip zwaar gehinderd een weg door de vijandelijke linies en zag de bal na een laatste zetje tergend langzaam over de doellijn gaan. Terwijl een hernieuwde voorsprong alvast werd toegejuicht verscheen echter een druk gebarende arbiter Meints in beeld met de verontschuldiging dat hij ondertussen al voor een strafschop had gefloten. Emiel Njagul die zich inmiddels heeft ontpopt als dé elfmeter specialist van Team Niemer schreef de 3-2 alsnog moeiteloos bij. Ondertussen maakte routinier en captain Willem Baldé zijn opwachting binnen de lijnen, maar de ervaren verdediger beleefde een ongelukkig moment toen hij een voorzet wilde wegwerken. Of de bal nou verkeerd tegen de pantoffel kwam of de slof verkeerd tegen de bal is nog niet duidelijk, maar het leer verdween in ieder geval onhoudbaar achter een verbouwereerde Henri van der Weide.


Na de 3-3 hieven De Weidenaren de koppen nog maar eens omhoog en ditmaal was het Jasper Strijker die in de gevarenzone werd lamgelegd. Voor de tweede keer wees Meints naar de stip en wederom voltrok Emiel Njagul gedecideerd het vonnis. De 3-4 zege kwam niet meer in gevaar en door dit resultaat staat De Weide weer op een derde plaats met hetzelfde aantal van 42 punten als nummer twee Pelikaan S en nummer vier NEC Delfzijl. De Delfzijlsters die aan kop gaan in de laatste periode en in een bloedvorm verkeren komen a.s. zaterdag naar Hoogeveen. Op het sportpark in De Schutlanden is het voor beide ploegen erop of eronder.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361