← Vorige pagina
De Weide blijft winnen in thuiswedstrijden
29 januari 2018Hoogeveen-Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. Tegenstander DZOH uit Emmen stond vooraf met vier punten minder dan De Weide op de vijfde plaats van de ranglijst. Na een eerste helft zonder doelpunten, maar met kansen over en weer, trok invaller Niek Bosscha ver in de tweede helft met een fraai doelpunt de wedstrijd over de streep. Door deze overwinning naderde De Weide koploper VV Pelikaan S tot op twee punten.


Verslag door Jan Hartman. Na drie overwinningen op rij voor de winterstop was oefenmeester Marcel Smid er alles aan gelegen die mooie reeks voort te zetten en tevens de ongeslagen status in thuiswedstrijden te handhaven. Overigens hebben v.v. de Weide en hoofdtrainer Marcel Smid tijdens de winterstop besloten de samenwerking met een jaar te verlengen. Onder ijzige omstandigheden liet de prima fluitende leidsman L.Fledderus aftrappen met al na vijf minuten de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Via een vlotlopende aanval over de rechtervleugel en een pass van Jasper Strijker zag Frank Benjamins zijn ingeschoten bal prima gestopt worden door doelman Jordy Tent. Tien minuten later kwam Benjamins wederom in scoringspositie, maar ondanks zijn lengte kon hij de prima aangespeelde bal van Jermo Verbeek koppend niet de gewenste richting geven. 


Na zo’n twintig minuten spelen het eerste wapenfeit van de groen-gelen uit Emmen. Via een goed opgezette aanval probeerde Max Heijnen met een fraaie omhaal doelman Henri van der Weide te verschalken maar deze toonde z’n klasse en redde bekwaam. Nadat Mitchell Luchtenberg nog een teen te kort kwam uit een prima genomen vrije trap van Vincent Coulier namen de gasten het heft enigszins in handen wat resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van de gastheren. Maar steeds weer was doelman van der Weide, met assistentie van de prima verdedigende Coulier en Duman, de situatie de baas. Ondanks het optische veldoverwicht van de Emmenaren was het toch de thuisploeg dat in de slotfase van de eerste helft het meeste aanspraak kon maken op een doelpunt. Wederom was het, net als aan het begin van de wedstrijd, Frank Benjamins die uit een voorzet van Strijker een bijna niet te missen kans niet wist te verzilveren. 


Na de thee begonnen twee ongewijzigde ploegen aan het tweede bedrijf. Al na een paar minuten diende zich de eerste mogelijkheid voor De Weide aan. Ismaïl Ucan dook uit het niets op voor doelman Tent, maar zijn prima schot van dichtbij werd fraai gepareerd door de doelman ten koste van een hoekschop. Even later kwam de thuisploeg zelf tweemaal héél goed weg, eerst was het Vincent Coulier die als een rots in de branding zijn doelman assisteerde door de ingeschoten bal van Bastin Boer van de lijn te werken. Nog in dezelfde minuut moest Emiel Njagul alle zeilen bijzetten om de bal via de paal naast te schieten. Met nog een kwartier op de klok kreeg de voor Frank Benjamins ingevallen Niek Bosscha de handen op elkaar van de De Weide aanhang. Eerst was het Jasper Strijker die de bal op miraculeuze wijze uit de lucht plukte om deze in één beweging door te tikken naar Bosscha die er vervolgens wel raad mee wist en doelman Tent kansloos liet 1-0. Vijf minuten later had Ismaïl Ucan de score kunnen verdubbelen, maar helaas zag hij zijn inzet prima verdedigd door Marwin van der Meer, ten koste van een hoekschop. 


Ook Jermo Verbeek kon zijn werklust niet belonen met een doelpunt, hoewel hij vijf minuten voor tijd heel dicht bij was. Helaas kreeg de bal op de doellijn niet onder controle en zag deze tergend langzaam naast hobbelen en bleef het 1-0. Door deze overwinning en het verlies van koploper VV Pelikaan S is De Weide deze ploeg tot op twee punten genaderd. Zaterdag moet De Weide het in Nieuwleusen opnemen tegen de plaatselijke SV. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 10 februari tegen SV Bedum. 


Opstelling De Weide: van der Weide, Coulier, van Arkel(78 van Veen), Njagul, Luchtenberg, Verbeek, Ucan, Duman, Buining(88 Muysson), Benjamins(67 Bosscha), Strijker. 

Man van de wedstrijd: Yoran Duman


Coop Man of the match: Yoran Duman
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361