← Vorige pagina
De Weide behaald eerste thuiszege
22 oktober 2018


In het duel tegen het Emmer DZOH heeft De Weide de eerste thuiszege van het seizoen behaald. De eerste twee thuisduels tegen Gramsbergen en Knickerbockers eindigden beide nog in een puntendeling. Afgelopen zaterdag werd door doelpunten van Jasper Strijker en Frank Benjamins een verdiende 2-1 zege behaald. 


De eerste mogelijkheid in de derde thuiswedstrijd van het seizoen was voor de thuisploeg. Na een snelle counter over de rechtervleugel via Justin Belt kwam Strijker binnen de zestien in balbezit. Via de doelman van DZOH en de paal ging de bal rakelings naast en leverde dus de groenwitten de eerste corner op. Uit deze corner kwam De Weide via Strijker op een vroege 1-0 voorsprong. De gasten kwamen met een snelle reactie. Na een voorzet van Voorn was het Boughaleb die inkopte, maar doelman Renzo Hemmes kweet zich van zijn taak en keerde de inzet. De Weide probeerde de vroege voorsprong uit te bouwen, maar de gasten uit Emmen kregen in deze fase meer grip op het spel van de mannen van Marcel Smid. De gasten kregen in de 10 e minuut een vrije bal na een ingreep van Buining. Met een fraaie curve schoot Tim Aasman de bal langs een kansloze doelman Hemmes en bracht hiermee beide ploegen weer op gelijke hoogte. De Weide kreeg hierna nog prima mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, maar een fraaie voorzet van Belt kon dor Frank Benjamins niet langs de doelman van de gasten worden gewerkt. 


De gasten kregen ook nog mogelijkheden, maar doelman Hemmes was op zijn post. In de slotfase nog een prima mogelijkheid voor de groenwitten, maar het schot van Belt, na een prima actie, ging rakelings naast. Na de thee een voortvarende start van de thuisclub. Na een pass van Buining een mogelijkheid voor Strijker, maar zijn inzet ging rakelings naast. Hierna volgde een fase dat DZOH het initiatief meer en meer leek te pakken. Kansen wisten de Emmenaren echter nog niet te creëren. Na een voorzet van Belt nog wel een prima mogelijkheid voor De Weide, maar Benjamins kon de bal niet omzetten in de hernieuwde voorsprong. In de 70 e minuut een uitstekende mogelijkheid voor Benjamins, maar zijn kopbal scheerde rakelings naast. Na een prima voorzet van Coulier was het nu wel Benjamins die de bal achter een kansloze doelman Jordy Tent schootː 2-1. DZOH was in deze fase niet in staat de thuisploeg nog onder druk te zetten en na een voorzet van invaller Sander Benjamins, was het broer Frank die in de slotfase nog een uitstekende mogelijkheid op de 3-1 voorsprong mistte. 


De Weide behaalde uiteindelijk een verdiende zege en sluit hierdoor weer aan bij de top van de ranglijst. Volgende week speelt De Weide uit bij Omlandia in Ten Boer. 


Man van de wedstrijdː Vincent Coulier





v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361