← Vorige pagina
De Weide 1 tegen NEC Delfzijl 1
14 april 2019


DE WEIDE DOET ZICHZELF TEKORT BIJ NEC DELFZIJL

In het belangrijke duel om uit de gevarenzone te blijven heeft De Weide zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen. In het duel tegen NEC Delfzijl kwam de ploeg van trainer Smid in de 13e
minuut op een vroege achterstand. Binnen het halfuur slaagde de thuisploeg er in om de voorsprong te verdubbelen. De Weide was niet scherp en slaagde er niet in om de thuisploeg haar wil op te leggen. Slordig balverlies leidde veelvuldig tot gevaarlijke momenten voor het doel van de groenwitten. Na de thee wel een herstel, maar enkele prima mogelijkheden werden vervolgens niet benut. Via Buining kwam de verdiende aansluittreffer voor De Weide, maar via een strafschop kwam de thuisploeg opnieuw op een marge van twee doelpunten. De Weide was in de tweede helft duidelijk scherper en kwam via een doelpunt van Strijker terug tot 3-2. Ondanks enkele prima mogelijkheden in de slotfase wist de thuisploeg stand te houden en pakte hiermee drie belangrijke punten in de strijd om weg te blijven van een nacompetitie plek.Met slechts twee punten minder dan de groenwitten was NEC Delfzijl een geduchte concurrent voor een veilige plek in deze spannende competitie. De eerste mogelijkheid kwam voor De Weide toen na een misverstand tussen Benjamins en Strijker doelman Klasens van de thuisploeg kon ingrijpen. Na slordig balverlies van Buining wist de thuisploeg via Ennaciri te profiteren en kwam in de 13e minuut op een 1-0 voorsprong. De Weide probeerde het initiatief te nemen, maar het bleef slordig spelen en gaf zo de thuisploeg de mogelijkheid om gevaarlijk te counteren. Het schot van Noordhoff ging echter ruim naast. In de 18e minuut een prima kans op de gelijkmaker, maar na een fraaie combinatie ging het schot van Joost Bosma rakelings naast. Even later was een inzet van Strijker, na een fraaie pass van Coulier een prooi voor de doelman. In de 29e minuut kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong via Zimmerman, die zijn lucky schot van ruim 25 meter langs een kansloze doelman Hemmes zag gaan. De thuisploeg hield het initiatief, maar even later een tweetal prima mogelijkheden voor Strijker, maar zijn doelkansen werden binnen de zestien meter, eerst in een ultieme poging gekeerd door een verdediger en zijn tweede kans werd op randje buitenspel afgefloten door leidsman Volders. In de slotfase van de eerste helft nog een prima kans voor De Weide, maar na een voorzet van Strijker wist Bosma bij de tweede paal de bal niet binnen te schieten.


Na de hervatting wel een scherper De Weide, maar doordat de thuisploeg zich terug trok op eigen helft hadden de groenwitten moeite om de openingen te vinden. Na een prima pass van Coulier een mogelijkheid voor Bosma, maar de thuisploeg wist nog de nul vast te houden.

Na een actie van invaller Belt een corner voor De Weide. Bij de tweede paal weet Buining in de 65e minuut de aansluittreffer binnen te koppen. Even later was het bijna Bosma die na een pass van Coulier de gelijkmaker wist te scoren. De Weide voerde de druk op en kreeg prima mogelijkheden op de gelijkmaker via Strijker en Benjamins. Na een counter die door van Veen onreglementair werd gestopt een strafschop voor de thuisploeg. Via Tualena de 3-1.

De Weide toonde veerkracht en kwam in de slotfase via Strijker nog terug tot 3-2.

In de slotminuut nog bijna de gelijkmaker voor de groenwitten, maar zowel een mogelijkheid via Strijker als Luchtenberg leidden niet tot een puntendeling.
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361