De Weide 1 - Pelikaan S 1
07 april 2019

De Weide is er in het thuisduel tegen de ongenaakbare koploper Pelikaan S. niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. Na een 0-3 ruststand door een zuivere hattrick van topscorer Jeroen Haan, wist de titelkandidaat uit Oostwold de thuisploeg na 90 minuten met een ruime 1-5 eindstand achter te laten.

Trainer Smid had tegen de titelkandidaat gekozen voor een tweemans aanvalslinie bestaande uit Jasper Strijker en Justin Belt, waarachter de middenvelders voor de noodzakelijke aansluiting moesten zorgen. Deze opzet had in de beginfase bijna succes na een prima actie van de mee opgekomen Frank van Veen, maar de gasten kwamen met de schrik vrij. In de 7e minuut opnieuw een goede aanvalsactie van de groenwitten, maar de pass van Belt kon door de Groningers eenvoudig worden verwerkt. Na een pass van Strijker een mogelijkheid voor van Veen, maar zijn inzet was een prooi voor Pelikaan S. doelman Harmsma.

Langzaam maar zeker namen de gasten meer en meer het initiatief, maar tot doelrijpe kansen leidde dit vooralsnog niet. In de 14e minuut een mogelijkheid voor de gasten, maar de inzet van Kaillie ging ruim naast. Na slordig balverlies van Coulier was het bijna Jeroen Haan die dit buitenkansje benutte, maar zijn inzet ging rakelings naast. Na een klein halfuur nam het overwicht van de gasten toe en werd de thuisploeg teruggedrongen op eigen helft. Ook een vrije trap even later zorgde er bijna voor dat de gasten op voorsprong kwamen. Na een corner was het bijna Van Dijk die de gasten op voorsprong zette, maar zijn schot ging rakelings naast. De Weide loerde op de counter en na een pass van Strijker kwam van Veen in de zestien, maar zijn inzet mistte de juiste richting. Na een snelle aanval over de rechtervleugel kwam de voorzet van Kailie voor het doel en wist Jeroen Haan in de 32e minuut de openingstreffer voor de Pelikaan S. binnen de schieten. De Weide kreeg vervolgens een prima kans op de snelle gelijkmaker, maar de inzet van Jasper Strijker werd door doelman Harmsma tot corner verwerkt. Jeroen Haan zorgde vervolgens voor de 0-2 na een snel uitgevoerde counter. Na een prima pass van Luchtenberg was het vervolgens Frank van Veen die verzuimde in de 37e minuut de aansluittreffer te maken. Op slag van rust de derde treffer voor Haan, die hiermee nog voor de thee zijn hattrick voltooide.

Terwijl verscheidene toeschouwers nog onderweg waren naar hun plekje, was het Haan die kort na rust al zijn vierde van de middag scoorde en daarmee het duel nagenoeg definitief in het slot gooide voor De Weide. Trainer Smid bracht vervolgens Frank Benjamins binnen de lijnen voor Justin Belt. De Weide leed ook in de tweede helft te vaak snel balverlies en kwam daardoor nooit echt in de wedstrijd. De gasten loerden op de counter op de momenten dat De Weide wat meer de aanval zocht. Via Joost Bosma een prima mogelijkheid op de eretreffer, maar zijn schot in de 58e minuut ging rakelings naast. Na een voorzet van Frank Veen een prima kopbal van Bosma, maar doelman Harmsma keerde de bal.

Sander Benjamins kwam binnen de lijnen voor Bosma. Jasper Strijker ging met de bal de zestien in, maar de bal werd op het laatste moment door een verdediger van de gasten gekeerd. In de 73e minuut kwamen de gasten via Sergio van Dijk op een 0-5 voorsprong. Na een prima pass van Jacco Tuinstra een fraaie actie van Sander Benjamins, die vervolgens beheerst de eretreffer scoorde voor de groenwitten: 1-5

De Weide zette nogmaals aan en een uitstekend schot van Damian Dekker ging rakelings over. Kort hierop werd een aanval van de thuisploeg afgesloten met een schot van Coulier in het zijnet.

De gasten lieten in de slotfase de teugels wat vieren en bijna kon De Weide hiervan nog profiteren. Een schot van Strijker werd geblokt en even later moest doelman Harmsma handelend optreden bij een inzet van Coulier.

In de slotfase nog een dot van een mogelijkheid voor De Weide, maar de voorzet van Frank van Veen werd door Frank Benjamins tegen de paal geschoten.

Man van de wedstrijd: Mark v.d. Graaf