De Weide 1 - NEC Delfzijl 1
08 december 2018

Na de uitoverwinning op Klazienaveen werd ook de thuiswedstrijd tegen NEC Delfzijl door een collectief sterk v.v. De Weide gewonnen. De Weide sluit hiermee weer aan bij de subtop in de 2e klasse J.

Nadat het 2e elftal van v.v. De Weide het goede voorbeeld had gegeven door NEC Delfzijl-2 thuis met 4-1 te verslaan werd er op zaterdag 8 december 2018 afgetrapt op sportpark Schutlanden.

Trainer Marcel Smid trad aan met een ongewijzigde basisformatie. Wegens blessures ontbraken nog Frank Benjamins, Frank van Veen en Niek Bosscha. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Veldhuizen en zijn assistenten Mersman en Vos.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was het vooral een zaak van aftasten. In het eerste kwartier een schot van Joost Bosma en een knal op de keeper van Marc van der Graaf na een goede interceptie op het middenveld. In de 25e minuut een goede kans van NEC Delfzijl na een vlotte combinatie over de rechterkant, het eindschot ging echter naast het doel van Hemmes.

Na een halfuur een goede combinatie van het sterk opererende duo Buining – Van der Graaf eindigend in een schot van Jasper Strijker dat goed geblokt werd door keeper Westerhuis van NEC Delfzijl.

In de 32e minuut een terechte gele kaart voor Erik Buining die op professionele wijze een tegenaanval onschadelijk maakte. In de 37e minuut volgde er een klein kansje voor Muysson, maar zijn schot ging rakelings over.

In de 38e minuut de grootste kans voor De Weide; na een goede combinatie over het middenveld schiet Strijker de bal naast, waar Luchtenberg waarschijnlijk in betere positie stond. Voor rust verder nog vermeldenswaardig een goede voorzet van Coulier die door de wind de verkeerde kant op dwarrelde, een voorzet van NEC Delfzijl die door iedereen gemist werd en in de slotminuut een gevaarlijke hoekschop van De Weide.

Met een 0-0 ruststand ging iedereen naar binnen, met een gevoelstemperatuur inmiddels dicht bij het vriespunt even een opwarmmomentje voor de trouwe fans.

Na de thee betraden twee ongewijzigde ploegen het speelveld. De eerste 20 minuten van de tweede helft waren zeer rommelig, gelijk opgaand en zonder kansen. De verdediging van De Weide stond goed en in de lucht heerste Mitchel Nijstad.

In de 68e minuut een eerste wissel bij De Weide: Justin Belt voor de van een blessure teruggekeerde Joost Bosma.

Na 72 minuten dan de verdiende voorsprong van De Weide; na een afgeslagen aanval komt de bal op rechts bij Strijker die met een goede actie over rechts voorbij twee verdedigers snelt en een goede voorzet afleverde op Muysson die bij de 2e paal de bal binnen schoof. Muysson kwam hierbij pijnlijk in botsing met de keeper, maar kon na verzorging door Bert Blankestijn weer verder.

De Weide hield hierna een veldoverwicht en leek de 3 punten binnen te hebben, maar dan plots in de 80e minuut een goede counter van NEC Delfzijl van waaruit Erwin Noordhoff bij de 2e paal goed voor z’n man kwam en de 1-1 binnenschoot.

Meteen hierna de 2e wissel voor De Weide: Sander Benjamins voor de moe gestreden Muysson. In de 86e minuut een grote kans voor Benjamins na een mooie combinatie via Buining en Van der Graaf en een goede voorzet van Strijker. Helaas belandde de inzet naast het doel.

In de 89e minuut nog een goede actie van Strijker die uiteindelijk zijn schot over het doel getikt ziet worden door keeper Westerhuis van NEC Delfzijl. In de slotminuut was NEC Delfzijl nog dicht bij de overwinning, maar de bal werd vanuit een corner over gekopt.

Waar iedereen inmiddels dacht aan een gelijkspel kwam de overwinning voor De Weide er toch nog. Nog een snelle en goede inworp van Tuinstra belandde de bal bij Strijker die een prima voorzet afleverde op Benjamins bij de 2e paal. Zijn 2e grote kans was wel raak, waarmee de punten verdiend in Hoogeveen bleven.

Volgende week alweer de laatste wedstijd voor de winterstop, dan wacht de uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Pelikaan S. in Oostwold.

Man v.d. wedstrijd: Damian Dekker