De Weide 1 - HFC '15 1
19 mei 2019

In het laatste thuisduel van deze competitie heeft De Weide een simpele zege behaald op hekkensluiter HFC ’15. De ploeg uit Hoogkerk behaalde deze competitie slechts twee zeges. Door deze driepunter speelden de groenwitten zich definitief veilig, in een competitie waarin, bij uitzondering van kampioen Pelikaan S., de onderlinge verschillen gering zijn.

De Weide startte voortvarend in het thuisduel tegen een ploeg die in de afgelopen twee duels maar liefst negentien tegendoelpunten had geïncasseerd. Na een splijtende crosspass van Coulier op Jasper Strijker ging deze laatste de zestien in en zette De Weide op een vroege voorsprong. Even later een, na een pass van Muysson, een doelkans voor Bosma, maar zijn inzet ging rakelings over het doel. Even later opnieuw een mogelijkheid voor Bosma, maar nu ging zijn inzet nipt naast het doel. In de 14e minuut een kopie van de 1-0, toen na een pass van Vincent Coulier, Strijker de 2-0 binnenschoot. Het éénrichtingsverkeer duurde nog even voort en leidde in de 21e minuut tot opnieuw een mogelijkheid voor Strijker, maar nu was het doelman Sander Mulder van de gasten die de bal wist te keren. Na een fraaie combinatie tussen Bosma, Luchtenberg en Buining was het Mitchel Luchtenberg die in de 30e minuut de thuisploeg op een riante 3-0 voorsprong zette. Pas in de 34e minuut de eerste mogelijkheid voor de gasten na een vrije trap op de rand van de zestien. Doelman Leon Terpstra kon de bal echter simpel keren. In de slotfase van de eerste helft nog een kans voor Luchtenberg, maar met een prima reflex was het doelman Mulder die de bal keerde. Via Maatita kregen de gasten nog een mogelijkheid, maar zijn schot was een prooi voor doelman Terpstra. Kort voor rust nog een dot van een kans voor Frank Benjamins, maar zijn inzet ging over.

Na de thee een ongewijzigd spelbeeld. De Weide hield het initiatief en de gasten bleken niet bij machte om veel gevaar te stichtten voor het doel van de thuisploeg. In het eerste kwartier viel er voor de toeschouwers, behalve van het fraaie zomerweer, weinig te genieten.

De thuisploeg speelde in deze fase slordig een had veelvuldig balverlies. De in de ploeg gekomen Justin Belt kreeg in de 60e minuut een prima kans, maar doelman Mulder keerde met een katachtige reflex deze inzet. Na een pass van invaller Frank van Veen was het Benjamins die vrijstaand bij de tweede paal de 4-0 binnenschoot. Even later na een pass van Belt opnieuw een kans voor Benjamins, maar nu wist de HFC doelman de bal te keren.

Even later nog een schot van Joost Bosma dat rakelings over ging. In de 70minuut de derde treffer van Strijker. Na een rush over de linker vleugel liet hij doelman met een lage schuiver kansloos. Een schot van de mee opgekomen verdediger Dekker ging even later rakelings naast. Het slotakkoord was voor Justin Belt. Na een prima aanval over de rechter vleugel, liet hij doelman Mulder kansloos met een lage schuiver en zorgde zo voor de 6-0 eindstand.

Man van de wedstrijd: Jasper Strijker