De Weide 1 - DESZ 1
03 februari 2019

DE WEIDE WEET NIET TE WINNEN VAN DESZ

In het thuisduel tegen DESZ uit Zwartsluis is De Weide er niet in geslaagd om de punten in Hoogeveen te houden. Met een nog steeds door blessures geteisterde selectie traden de groenwitten aan tegen een ploeg die enkele plaatsen hoger op de ranglijst bivakkeerde dan de ploeg van het trainersduo Smit en v.d. Sleen. Voor de thee kwamen de gasten via een ongelukkige eigen goal van Coulier op voorsprong. In het begin van het tweede bedrijf leed Coulier slordig balverlies en profiteerde topschutter Tom Kisjes. In de slotfase drong De Weide nog wel aan, maar via een messcherpe counter kwamen de gasten op 0−3

De ziekenboeg bij de thuisploeg was helaas nog steeds ruim gevuld. Jasper Strijker leek weer fit, maar in de beginfase moest hij helaas opnieuw afhaken. Zijn plaats werd ingenomen door Sander Benjamins. Toen kort daarop ook Belt met een hamstringblessure in de lappenmand verdween, was trainer Smid al snel door zijn reserves heen. Mitchel Nijstad kwam binnen de lijnen voor Belt. Beide ploegen zochten in de beginfase voorzichtig de aanval, beducht op elkaars snelle voorhoedespelers. Via een vrije bal was het Coulier die in de beginfase rakelings over schoot. Kort hierna een aanval over de rechtervleugel. Na een voorzet van Belt was het echter Joost Bosma die doelman Agterhuis zijn inzet zag keren. De gasten kregen even later een vrije bal, maar deze doelpoging was een eenvoudige prooi voor doelman Hemmes. In de 26e minuut kwamen de gasten wel op voorsprong. Na een voorzet van Moorman vanaf de linkervleugel, was het Coulier die de bal ongelukkig langs doelman Hemmes schoof, in een ultieme poging om de bal uit de doelmond te werken.DESZ bleef in deze fase gevaarlijker en na slordig balverlies was het doelman Hemmes die een tweede goal van de gasten wist te voorkomen. De Weide kreeg na een aanval over de linker vleugel nog een mogelijkheid, maar de defensie van DESZ wist de doelpoging van Bosma, na een prima voorzet van Benjamins, onschadelijk te maken. Via een snel uitgevoerde counter nog een mogelijkheid voor de gasten, maar de inzet van Moorman ging ruim naast. Na een prima actie van Bosma gaf hij de bal vanaf de linkervleugel voor, maar voor het doel kon Luchtenberg de bal niet langs doelman Agterhuis werken. Kort na het begin van het tweede bedrijf kwamen de gasten op een 0−2 voorsprong. Op de rand van de zestien leed Coulier slordig balverlies en Kisjes pakte het cadeautje dankbaar uit en verdubbelde de voorsprong. De Weide probeerde de draad wel weer op te pakken en kreeg via Luchtenberg nog een mogelijkheid, maar zijn schot in de 53e minuut ging rakelings naast. Op het middenveld was het in deze fase Mark v.d. Graaf die probeerde De Weide terug in de wedstrijd te krijgen. Na een combinatie met Benjamins was het doelman Agterhuis die met moeite de inzet van v.d. Graaf naast het doel werkte. Na een prima genomen corner kwam de bal bij de tweede paal waar Nijstad inkopte, maar op miraculeuze wijze wist doelman Agterhuis de bal uit de doelmond te werken.

Hij wist hiermee in de 60e minuut de aansluittreffer voor de groenwitten te voorkomen.

Even later opnieuw een prima kans voor de thuisploeg, maar zowel Muysson als Nijstad stuitten op doelman Agterhuis. Even later nog een kopkans voor Nijstad, maar zijn inzet na een corner, ging via de paal naast. Na een prima aanval van de thuisploeg ook geen geluk voor de groenwitten. Na een vlammend schot van Dekker zag hij zijn doelpoging via de buitenkant van de paal naast gaan. Met nog een klein kwartier op de klok gaven de groenwitten nog niet op. Een inzet van Muysson werd op miraculeuze wijze door de DESZ doelman gekeerd en een inzet van v.d. Graaf werd door een verdediger uit de doelmond gekopt. In de slotfase nog een mogelijkheid via Benjamins, maar opnieuw kwam doelman Agterhuis als winnaar uit de bus. In de slotminuut counterde DESZ nog naar een derde treffer en bracht Kisjes met zijn tweede van de middag de eindstand van 0−3 op het scorebord.

Man van de wedstrijdː Mark v.d. Graaf