De Weide 1 - De Griffioen 1
22 januari 2019

De Weide laat dure punten liggen in thuisduel.

Hoogeveen-Afgelopen zaterdag moest De Weide het thuis opnemen tegen SV De Griffioen uit Oosterwolde. Na een teleurstellende eerste helft waarin geen van beide partijen het doel wist te vinden was het, met nog een kwartier op de klok, de prima spelende Robbin Wagenaar die de score opende en De Weide op achterstand zette. Met nog een paar minuten op de klok was het uiteindelijk man van de wedstrijd Justin Belt die met een fraai doelpunt alsnog een punt veilig stelde.

Jan Hartman

Na een winterstop van een maand en een redelijk geslaagd Protos Weering zaalvoetbaltoernooi stond de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie op het programma. Tegenstander was De Griffioen uit Oosterwolde, een ploeg welke met één punt meer één plaats boven de thuisploeg op de ranglijst stond. Om aansluiting met de middenmoot te behouden was het zaak de drie punten binnenshuis te houden. Door afwezigheid van een zestal spelers was het passen en meten voor oefenmeester Marcel Smid om een representatief elftal op de been te krijgen. Smid en het bestuur van De Weide kwamen overigens contractverlenging overeen voor nog een jaar en daarmee gaat Smid zijn derde seizoen in bij de groenwitten. Onder prima winterse weersomstandigheden gebeurde er in het eerste kwart van de wedstrijd, op een paar hoekschoppen na, weinig tot niets. Pas na een half uur spelen moest doelman Renzo Hemmes vol aan de bak om Mike Leerling, na een vlotlopende combinatie met Robbin Wagenaar, het scoren te beletten. Een paar minuten later wederom een aanval uit het boekje en weer was het doelman Hemmes die zijn doel met een prima redding schoon hield. De eerste scoringskans van de thuisploeg kwam van de voet van Nick Muysson na een uitstekende pass van Justin Belt, maar helaas zag hij zijn inzet een paar centimeter naast de paal gaan. In de slotfase van de eerste helft nog een mogelijkheid voor de groenwitten, ware het niet dat sluitpost Erwin Haaijema de inzet van Joost Bosma met een prima safe onschadelijk maakte om zo met een brilstand aan de thee te gaan. Met twee ongewijzigde ploegen zette leidsman Tonny Walters het tweede bedrijf in gang wat een kopie was van de eerste periode van de eerste helft. Ook nu weer kwam de wedstrijd langzaam op gang, met na een kwartier spelen een paar kansjes voor De Weide. Eerst was het Belt die na een pass van Luchtenberg zijn inzet gekeerd zag door de prima keepende doelman Haaijema. Even later zag Vincent Coulier zijn strak ingeschoten bal op de vuisten van de doelman uiteenspatten. Met nog twintig minuten op de klok een vermeende overtreding binnen de beruchte lijnen op de spits van De Griffioen. Alles wat De Griffioen was claimde een strafschop, maar gelukkig voor de Hoogeveners dacht de prima leidende scheidsrechter Walters daar anders over. Met nog een kwartier op de klok waren het toch de gasten die op voorsprong kwamen. Handenbinder Robbin Wagenaar pikte de bal op en wandelde zonder een voet dwars te worden gezet zo door de defensie van De Weide om vervolgens de bal in de linker benedenhoek te prikken 0-1. Tien minuten later toch nog de enigszins onverwachte gelijkmaker door de goed spelende Justin Belt, nadat hij de bal prima controleerde schoot hij het leer beheerst lang doelman Haaijema om zo de gelijkmakende 1-1 op het scorebord te laten bijzetten.

De Weide – De Griffioen 1-1 (0-0)

Opstelling De Weide: Hemmes, Coulier, Nijstad, Tuinstra, Belt, Luchtenberg, Bosma, Dekker, Buining(86 Prij), Muysson, Vos(73 Zwakenberg)

Man van de wedstrijd: Justin Belt