← Vorige pagina
Clinic PEC Zwolle met v.v. de Weide JO11-3
04 februari 2018


Een mooi gezicht, allemaal blije enthousiaste gezichten van de spelers van JO11-3 terwijl ze vanuit de spelerstunnel het veld van PEC Zwolle betreden. Onder applaus van de ouders wordt het team als voetbal idolen onthaald. Er staat ze een heuse voetbaltraining te wachten van een echte PEC trainer. Dus nadat ze al zo hun best hebben gedaan om de meeste loten te verkopen voor de Grote Club Actie, ter steun van hun eigen voetbalvereniging De Weide, moeten ze nu pas echt aan de bak. Het waait, je hoort hoe de plastic bekers van fans van afgelopen weekend nog tussen de stoeljes van het stadion door worden geblazen. 


Daar zaten en stonden de toeschouwers van het eerste van PEC, in het stadion waar zo de training van JO11-3 aanvangt. Het begint licht te regenen en de ouders zoeken hun toevlucht op de overdekte tribune. Ze zoeken de beste stoeltjes uit, droog en met zachte bekleding. Uitgerust met thermoskannen koffie en thee om het vieze weer enigszins dragelijk te maken. Onze voetballers deert het weer niets. Als je je inzet tijdens een training merk je niet eens of het regent of niet. Nat word je dan toch wel. Na een kort welkom op de middenstip van het stadion wordt de groep door de trainer meegenomen voor de eerste oefening. Een opwarming waarbij twee teams worden gevormd die beide niet voor elkaar onder willen doen. 


Onder toeziend oog van de PEC trainer moeten de spelers zo snel als ze kunnen tussen twee poortjes door rennen. Door een stukje moderne techniek weet je pas bij het passeren van het eerste poortje welke het volgende poortje wordt. Een goeie oefening waarbij je niet alleen leert sprinten, maar ook nog eens leert om goed om je heen te kijken. Er wordt gesprint of het een lieve lust is. Het blijkt onmogelijk een speler aan te wijzen die niet zijn best doet om ervoor te zorgen dat zijn team het snelst is. 


Er wordt gestreden op het veld alsof het PECs eigen eerste team is waarvoor we naar Zwolle zijn gekomen. De inzet wordt niet anders bij de daarop volgende oefeningen. Er wordt getraind op techniek, passeren en samenspelen. JO11-3 blijkt erg bedreven en de juiste balvaardige skills te hebben, deze training staat hun op het lijf geschreven. Tot slot wordt nog een partijtje gespeeld waarbij het team wordt gemengd met de spelers van JO13. Met tips van de trainer, die daar enkele keren het spel voor stil legt, verdeelt het team zich zo efficient mogelijk over het veld. 


Er worden aanvallen opgebouwd en afgemaakt, maar er wordt ook verdedigd waar nodig. Het maakt niet uit hoeveel ballen er in welk doel werden geschoten, na zo een geslaagde middag bij PEC is er maar één winnaar, en dat is VV de Weide.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361