Berkum VR1 - De Weide VR1
05 november 2018

Onderwerp: Berkum VR1 - vv de Weide VR1

Verslag door Marieke de Jonge

De Weide start de wedstrijd voortvarend, enkele minuten na de aftrap krijgt de Weide haar eerste kans wat direct resulteert in een doelpunt door Annemiek de Boed. 0-1.
Even later is het Iris Kriekjes die de 0-2 binnen schiet door een mooi schot vanaf de 16 meter over de keeper heen. Berkum komt hierna terug in de wedstrijd door de 1-2 te scoren.

De Weide blijft goed voetballen, door mooie combinaties van Vicky te Kamp wordt Kriekjes voorin gevonden, die goed het overzicht houdt en A. de Boed weet te bedienen. Met een goed schot weet A. de Boed de 1-3 te maken. Het goede spel van de Weide resulteert niet veel later in nog een doelpunt, nogmaals door A. de Boed, die deze middag het doel goed weet te vinden. A. de Boed onderschept de bal op het middenveld waardoor ze zichzelf 1 op 1 zet met de keeper. Ze blijft rustig en maakt de 1-4.

Echter weet de Weide deze voorsprong niet te behouden. Berkum komt terug in de wedstrijd door voor rust nog 2 doelpunten te maken. Met een rust stand van 3-4 zijn beide teams nog volop in de race.

Na de rust is het Berkum die veel sterker uit de kleedkamer komt dan de Weide. Direct na rust maakt Berkum dan ook de 4-4. De Weide komt weer in actie, Marije Prins zet goed druk op de keeper waardoor ze de bal verovert en 1 op 1 komt te staan met de keeper. Prins weet de bal niet tussen de palen te krijgen.

Na een mooie corner van Kriekjes, weet Prins de bal wel binnen te schieten bij de 2e paal. 4-5. Prins heeft er nog meer op haar schoen liggen, de mogelijkheid op de 4-6, maar weet de kansen niet te benutten.
De Weide komt meer en meer weer in de wedstrijd. Er wordt weer gevoetbald. Het is een zware wedstrijd en sommige zitten er dan ook bijna doorheen. Maar niemand van de Weide geeft op, er wordt met de volle 100% inzet getoond, er wordt gevochten voor de 3 belangrijke punten.
Een lange bal van achteruit, gegeven door Jangbahadoer, beland achter de verdediging van Berkum. A. de Boed weet hier goed op te reageren en maakt de 4-6.

Berkum laat het hier niet bij zitten en jaagt door op doelpunten, onze keepster Boessenkool vericht een belangrijke redding maar even later mocht dat toch niet baten. De speelster van Berkum wordt aangespeeld in buitenspel positie. De grens vlagt maar de scheidsrechter geeft hier geen gehoor aan en laat doorspelen. 5-6.

Berkum krijgt weer zelfvertrouwen. Ze zijn immers al eerder in de wedstrijd terug gekomen tot een gelijkspel. De Weide doet er alles aan om nog een tegendoelpunt te voorkomen. In de laatste minuut, krijgt Berkum nog een corner, het laatste moment in de wedstrijd.
De corner wordt niet goed verwerkt waardoor Berkum nogmaals de bal in kan brengen. Er wordt een speelster van Berkum bereikt in de 5 meter, die weet te scoren. 6-6, tevens de eindstand.

De Weide heeft er volop voor gevochten maar moet toch met slechts 1 punt huiswaarts.