Belangrijke info voor de jeugd voor het voetbalseizoen 2019/2020
14 augustus 2019

Belangrijke info voor de jeugd voor het voetbalseizoen 2019/2020

Nog enkele weken en dan start het nieuwe voetbalseizoen. Via dit bericht willen wij alle betrokkenen de nodige informatie verstrekken met betrekking tot het nieuwe voetbalseizoen 2019/2020 en informeren we jullie over zaken die van belang zijn om samen een goede start te maken.

Teamindelingen Jeugdteams 2019/2020
De voorlopige teamindelingen van de jeugdteams voor het seizoen 2019/2020 zijn op 8 juni bekend gemaakt. Door een aantal spelersmutaties hebben we de indeling van enkele teams moeten aanpassen. Iedereen is hiervan inmiddels op de hoogte gebracht.

Jeugdtrainers & jeugdleiders
Alle jeugdtrainers en jeugdleiders die bekend zijn hebben we bij de teams bij de teamindeling vermeld. Bij sommige teams zijn we nog op zoek naar trainers en jeugdleiders. Hiervan is een oproep op de website geplaatst op 12 juli. Helaas geldt hiervoor dat zolang het team geen trainer heeft het team niet kan trainen. Mocht het onverhoopt zo zijn dat de teams bij
aanvang van de beker en/of competitie geen trainer hebben dan zullen we het betreffende team helaas uit de beker en/of competitie moeten halen.

Trainingstijden jeugdteams seizoen 2019/2020
Het trainingsschema voor het komende seizoen is ook gepubliceerd op de website. Deze kan je vinden via de volgende link https://www.vvdeweide.nl/trainingstijden/ Bij de trainingstijden hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met tijden waarop onze jeugdtrainers beschikbaar zijn. Aan iedereen het verzoek deze trainingstijden en het aangegeven veld aan de houden.

Start trainingen seizoen 2019/2020
De trainingen voor alle jeugdteams beginnen in de week van maandag 26 augustus.
Trainers die eerder willen starten met de trainingen, zullen de spelers van hun team daar zelf over informeren. De accommodatie is vanaf 12 augustus weer geopend.

Start beker/competitie wedstrijden
Zoals gebruikelijk start het seizoen met de bekercompetitie. Deze start op zaterdag 31 augustus 2019. De overige bekerwedstrijden worden op 7 en 14 september gespeeld. De eerste competitiewedstrijden staan gepland voor zaterdag 21 september. De jeugdleiders zullen de spelers van hun team verder informeren over het tijdstip van de
wedstrijden.

Ouderavond per team
De jeugdcommissie adviseert de jeugdtrainers en jeugdleiders van elk team om aan het begin van het nieuwe seizoen een ouderavond per team te organiseren. In zo’n ouderavond kunnen trainers, leiders en ouders kennis maken en afspraken/regels met elkaar maken om er samen een geslaagd seizoen van te gaan maken.
Het initiatief voor zo’n ouderavond ligt bij de trainer of leiders van het team. Zij zullen dit verder afstemmen met de ouders van hun team.

Vrijwilligerswerk
Onlangs is het nieuwe vrijwilligersbeleid op de website gepubliceerd  (https://www.vvdeweide.nl/i/nieuws/vrijwilligerswerk). Vergeet als ouders/verzorgers van jeugd O8 t/m O17 en als speler van de O19 niet aan te geven welke vrijwilligerstaak uw voorkeur heeft. Ook vv de Weide valt en staat met de inzet van vrijwilligers!

Jeugdbeleid en afspraken
Het afgelopen jaar hebben we het jeugdbeleid gepubliceerd. Daarin staat wat we als vereniging met onze jeugdafdeling willen en hoe we dit willen bereiken. Ook is er een document opgesteld met regels en afspraken binnen de jeugd van v.v. de Weide. Deze documenten vind je via de volgende link https://www.vvdeweide.nl/jeugd/. We adviseren iedereen deze documenten door te lezen zodat je volledig op de hoogte bent van de jeugdafdeling, de contactpersonen en regels en afspraken.

Kleding en trainingsmateriaal uitgifte
Op zaterdag 17 augustus kan de kleding en het trainingsmateriaal afgehaald worden. De kledingcommissie heeft de volgende planning gemaakt:
09:00 - 09:30 - JO8 en JO9
09:30 - 10:00 - JO10
10:00 - 10:30 - JO11
10:30 - 11:00 - JO12
11:00 - 11:30 - JO13
11:30 - 12:00 - JO14
12:00 - 12:30 - JO15
12:30 - 13:00 - JO17
13:00 - 13:30 - JO19
Voor vragen over de kleding en trainingsmateriaal kan contact opgenomen worden met de kledingcommissie via materiaal@vvdeweide.nl

Vragen/opmerkingen
Indien er naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of opmerkingen zijn, kan er contact op worden genomen de jeugdcommissie via jeugdvoetbal@vvdeweide.nl

We wensen alvast iedereen een mooi en plezierig voetbalseizoen toe!

Met sportieve groet,
Jeugdcommissie v.v. de Weide