ASC'62 1 - De Weide 1
02 september 2019

De Weide heeft na een drietal gewonnen oefenwedstrijden, ook het eerste bekerduel met de volle winst afgesloten. In het eerste van een drietal poulewedstrijden heeft De Weide afgelopen zaterdag in Dalfsen een 0-1 zege behaald op zaterdag tweedeklasser A.S.C. ′62.

Eerder in de seizoen voorbereiding behaalden de groenwitten in een drietal oefenduels al de volle winst. Zo werd van zondag tweedeklasser VENO met 2-0 gewonnen. Vervolgens werd tegen Den Ham, dat uitkomt in de zaterdag 2e klasse Oost, een 4-2 zege behaald. Ook tegen Dalfsen, uitkomend in de zondag eerste klasse, behaalde De Weide een knappe 2-1 zege.

Dan afgelopen zaterdag in Dalfsen voor het eerst om het echte. Trainer Marcel Smid startte met Bas Blanken op doel. Centraal achterin waren plaatsen ingeruimd voor Tuinstra en Nijstad, terwijl op de flanken Dekker en nieuweling Dennis Morsink stonden geposteerd.

De middenlinie werd gevormd door Wierenga, Nick Muysson en Buining. Voorin waren basisplekken voor Danny Muysson, Bosma en Belt. De Weide startte met een snelle overname via Belt, maar zijn inzet ging voorlangs. Na een goed eerste kwartier van De Weide, was het de thuisploeg die zich ook niet onbetuigd liet en kreeg na een snelle inworp een mogelijkheid via Klei. In de 26e minuut een prima mogelijkheid voor de groenwitten.

Na een prima combinatie tussen Bosma en Nick Muysson ging de laatste de zestien en werd hard gekeerd. De roep om een (terechte) vrije trap werd echter door de arbiter niet gehonoreerd. Na ruim een half uur een mogelijkheid voor de thuisploeg. Na slordig balverlies bij De Weide wist Wolters echter niet te profiteren. Kort voor rust nog een kans voor De Weide. Justin Belt ging langs zijn man en gaf de bal vanaf de rechtervleugel voor het doel, waar Bosma echter net tekort kwam om de gasten op voorsprong te zetten.

Na de thee direct een mogelijkheid voor De Weide. Na een prima actie gaf Buining de bal mee aan Dekker, die vervolgens deze direct voor het doel bracht, waar doelman Scherpenkate de bal voor het hoofd van Danny Muysson tot corner kon verwerken. Met nog een kwartier te gaan werden beide ploegen onnauwkeuriger in de opbouw.

De hoge temperatuur eiste haar tol. Sander Benjamins en Frank Benjamins kwamen binnen de lijnen voor respectievelijk Joost Bosma en Danny Muysson. Even later een prima mogelijkheid voor Sander Benjamins, maar de doelman van de thuisploeg bracht redding.

Na opnieuw een corner dan de terechte voorsprong voor De Weide. Bij de tweede paal was het Nijstad die in de 68e minuut de 0-1 binnen kopte. In de slotfase nog mogelijkheden voor De Weide om de score op te voeren.

De laatste kans was voor de thuisploeg, maar Bas Klei zag zijn inzet rakelings naast gaan.

Zaterdag aanstaande speelt De Weide haar tweede bekerduel. Zuidwolde is dan te gast op het sportpark Schutlanden.
Aanvang wedstrijd is 17.00 uur