← Vorige pagina
ASC Dalfsen VR1 - De Weide VR1
06 mei 2019


Beide teams kunnen de overwinning goed gebruiken, de Weide wil graag de aansluiting
met de top behouden en ASC wil graag nacompetitie voor degradatie ontlopen.

De Weide gaat voortvarend van start, een mooie actie van Tessa Bols, ze geeft een lange bal op Marije Prins, die de bal goed voorgeeft op Regina Oldebeuving, helaas kan de actie niet afgemaakt worden. Er volgt een afstandsschot van Iris Kriekjes maar de keepster van ASC heeft de bal.

De Weide heeft moeite met de speelwijze van Dalfsen, passes komen niet aan, de Weide is zoekende.
Er volgen mooie individuele acties van Vicky te Kamp in combinatie met de voorhoede maar helaas weet de Weide de mogelijkheden niet te benutten. ASC probeert gebruik te maken van het rommelige spel van de Weide maar onze achterhoede zet aan en keepster Boesenkool verovert de bal.

Wederom een aantal kansen voor de Weide maar deze worden niet verzilverd: Annemiek de Boed lost een schot op doel maar de keepster van ASC zit er goed bij. Een mooie corner van te Kamp komt gevaarlijk voor het doel, ASC weet de bal niet goed weg te werken, Oldenbeuving krijgt de bal voor haar voeten maar schiet hoog over.

Er wordt beter samengespeeld door de Weide, maar we moeten alert blijven, ASC profiteert van een slechte pass van de Weide en speelt onze keepster voorbij. 1-0.

Vlak na rust een goede vrije trap van ASC, maar net door Boesenkool over getikt.
Een corner van ASC komt gevaarlijk voor het doel van De Weide, ASC lost een schot bal maar Boesenkool zit er goed bij.

De Weide laat het er niet bij zitten en probeert aan te dringen. A de Boed komt er goed uit maar wordt afgevlagd, gevolgd door een mooie actie van M de Boed, de Weide vecht er voor maar wordt niet beloond. De eindpass komt maar niet bij de juiste kleur aan. te Kamp geeft een goede corner, de bal wordt eerst weg gewerkt door ASC maar Samantha le Febre onderschept de bal en schiet van afstand, de keepster zit er goed bij.

Het is wederom ASC die weet te scoren, ze komen er goed uit en verrassen onze verdediging en schieten voorbij Keepster Boesenkool. 2-0. De Weide is er erg op gebrand om wat aan de stand te doen en wordt steeds fanatieker, Verschillende acties richting het doel van ASC maar de Weide kan het tij niet keren.

Geheel niet in stijl met de wedstrijd komt de Weide met 10 speelsters te staan, de vrije trap weet ASC gelukkig niet te benutten. De Weide was de betere in de 1ste helft maar haalt in de 2de helft niet haar niveau. In de laatste fase heeft ASC de overhand en ze weten ook nog de 3-0 te maken, de Weide heeft zichzelf te kort gedaan.
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting