ASC 62 VR1 - de Weide VR1

ASC 62 VR1 -de Weide VR1
Competitiewedstrijd
Zaterdag 28 september

Het is de 2de competitiewedstrijd van het seizoen, in het verleden is er in onderlinge duels door beide teams gewonnen dus het kan beide kanten op.

De Weide gaat voortvarend van start en krijgt vlak na aanvang van de wedstrijd een vrije bal ivm hands van ASC. De bal komt goed in de 5 maar helaas raakt niemand de bal goed. In de 6de min is het Vicky te Kamp die goed uit de rug van de man weg loopt waarna ze op Marieke de Jonge een goede steekpass geeft, het schot eindigt in de handen van de keepster.
De Weide komt op voorsprong in de 8ste min, Lisa Koster ziet Iris Kriekjes uit de rug van de verdediging lopen en passt de bal op Kriekjes die goed kijkt waar de keeper staat en schiet de bal in het doel 0-1. De Weide probeert haar eigen spel te spelen maar wordt enigszins meegenomen in het fysieke spel van ASC. In de 18de min na goed werk van het middenveld kan Kriekjes worden ingespeeld, ze neemt de bal mee en wil de bal om de keepster heen krullen, deze heeft bal echter klem in de handen.

In de 21ste min weet ASC de gelijkmaker te maken, door een overtreding van de Weide krijgt ASC een vrije bal. De vrije bal vliegt tegen de touwen van het doel van de Weide, voor keepster de Boed onhoudbaar. Vlak na deze actie krijgt ASC opnieuw een vrije bal, door goed keeperswerk van Moniek de Boed wordt de bal tegen lat getikt. Gevolgd door een vrije bal voor de Weide maar de bal gaat net over de kruising. In de afronding van de 1ste helft komt ASC gevaarlijk voor het doel van de Weide maar de bal wordt door Koster van de lijn gehaald.

De Weide is in de eerste helft de betere partij maar na rust is het spel onrustig, er wordt geprobeerd het spel te bepalen maar het lukt nog niet. Een corner voor ASC in de 51ste min verloopt een beetje chaotisch voor het doel van de Weide maar keepster de Boed weet de bal te pakken. Vanaf de 60ste min pakt de Weide de druk goed op, een mooie loopactie van Kriekjes met een goede voorzet wordt helaas niet benut door onze voorhoede en de keepster vangt de bal. Een lange bal van ASC word doorgekopt waarna er een schot op doel volgt maar keepster de Boed red waarna Anouk Borgman de bal vervolgens goed weg werkt.

Het is dan toch ASC die in de 67e min op voorsprong komt, een voorzet van afstand dwarrelt in het doel van de Weide 2-1. De Weide probeert het spel weer op te pakken, er worden in het veld wat wijzigingen doorgevoerd waarna de dames van ASC op het verkeerde been worden gezet. Na de goal van ASC is het Jodie Huizing die de bal op de lat weet te schieten. Er volgen diverse schoten op doel, een corner en ook nog een vrije trap maar dit alles levert voor de Weide geen kans op. In de 85e min volgt een schot op doel door Borgman maar de bal gaat net naast. In de blessuretijd krijgt de Weide meerdere kansen in rommelige situaties voor het doel van ASC maar de bal gaat er niet in, de Weide voorkomt wel dat ASC de voorsprong nog verder uitbouwt maar de einduitslag doet de vechtlust van de dames van de Weide geen eer aan. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Berkum Vr 1 thuis op, de gedoodverfde kampioen in onze competitie.