Afscheid Willem Balde
01 november 2017

Afgelopen zaterdag, tijdens de rust van de wedstrijd De Weide tegen Gramsbergen, heeft VV De Weide afscheid genomen van een clubicoon. Na een carrière van maar liefst zeventien seizoenen heeft Willem Baldé zijn schoenen aan de wilgen gehangen.
Ik zijn toespraak roemde voorzitter Klaas van der Laan Baldé wegens zijn altijd tomeloze inzet en positieve houding.
In het noordelijke voetbal stond Willem Baldé bekend als de kale, keiharde, maar faire verdediger van de groenwitten.

Willem Baldé debuteerde in 1999 in een wedstrijd tegen DESZ in Zwartsluis als speler van het eerste team van De Weide.
Hij speelde, ondanks een aantal malen vervelend blessureleed, het fantastische aantal van 353 wedstrijden voor de groenwitten.
Ondanks dat hij een aantal malen benaderd werd door hoger spelende clubs, bleef Baldé De Weide altijd trouw.

Namens de club en de Groen Witte Vrienden ontving Baldé een fraai ingelijst shirt met daarop vermeld de 353 gespeelde wedstrijden.

Op de foto, Willem Baldé met zoontje Boris, geflankeerd door Klaas van der Laan en namens de Groen
Witte Vrienden Bertram van den Berg.