← Vorige pagina
De Weide 1 - Drenthina 1
03 februari 2020


DE WEIDE BEHAALD VERDIENDE ZEGE OP DRENTHINA

Na de zege van afgelopen week op de studenten van The Knickerbockers heeft De Weide ook het eerste thuisduel van 2020 winnend weten af te sluiten. In het Drentse onderonsje tegen Drenthina uit Emmen behaalden de groenwitten via treffers van Jasper Strijker en Nick Muysson opnieuw een fraaie zege.

De eerste mogelijkheid was voor de gasten uit Emmen, maar het was De Weide dat op een vroege voorsprong kwam. Reeds in de 7e minuut was het Nick Muysson die over de rechter vleugel prima doorkwam en de bal breed legde op Strijker. Deze bedacht zich niet en schoot de bal langs een kansloze doelman Berends. De Weide hield het initiatief en wist in de 11e minuut de voorsprong bijna te verdubbelen. Na een prima combinatie tussen Coulier en Bosma was het echter de Emmer doelman die met een uiterste inspanning de bal nog wist te keren. Even later nog een kans voor Buining, maar het was opnieuw doelman Berends die ook deze inzet wist te keren. In de 22e minuut kwam De Weide wel op de verdiende 2-0 voorsprong. Na een fraaie aanval was het Nick Muysson die de 2-0 liet aantekenen.
De Emmenaren moesten in deze fase het initiatief volledig aan de thuisploeg laten, maar deze verzuimde om de score verder uit te bouwen. Na een counter van de thuisploeg was het doelman Berends die de inzet van Wierenga nog wist te keren. In de 28e minuut een mogelijkheid voor de gasten, maar het schot van Zweerink ging ruim over.
De Weide domineerde, maar wist voor de thee de score niet verder uit te bouwen.
Zo was het Frank Benjamins die prima inschoot, maar doelman Berends redde bekwaam.
In de slotfase van de eerste helft nog een vrije bal voor de thuisploeg. De inzet van Luchtenberg ging echter rakelings naast. Ook na de thee lag het initiatief wel bij de thuisploeg, maar het kon in deze fase door slordig spel nauwelijks gevaarlijk worden.
De gasten uit Emmen kregen nog een mogelijkheid via een vrije bal, maar het schot van Mark Lubberts was een eenvoudige prooi voor doelman Hemmes. De thuisploeg kreeg via Strijker, Muysson en Benjamins nog wel mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Man van de wedstrijd: Renzo Hemmes.
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting