Klarenbeek VR1 - De Weide VR1
02 maart 2020

Klarenbeek staat 2de in de competitie en is dus een geduchte tegenstander. De thuiswedstrijd is geëindigd in een 2-6 overwinning voor Klarenbeek, een geflatteerde uitslag maar het is duidelijk dat Klarenbeek de favoriet is.

Klarenbeek komt al na vijf minuten op voorsprong, met een splijtende pass wordt de verdediging verschalkt en rond de spits beheerst af. De Weide probeert in haar eigen spel te komen, na een lange rush van Anouk Borgman komt de bal bij Marlies de Boed. Zij krijgt de bal wel op doel maar het resulteert niet in een doelpunt. Een vrije bal voor de Weide, Borgman schiet de bal op doel, de keeper heeft de bal niet klemvast maar de voorhoede is er niet bij dus kan de actie niet afmaken. In de 25ste minuut is het wederom Klarenbeek dat tot scoren komt, een slimme steekbal die door de verdediging van de Weide heen komt leidt tot de 2-0. Na een half uur spelen krijgt Klarenbeek een vrije bal die door Maura Dekker van de lijn wordt gehaald. De Weide weet een paar goede kansen te creëren. Door goed samenspel van Amber Tjeerdsma en Iris Kriekjes komt de Weide dichtbij het doel, helaas leidt dit niet tot een schot op doel. In de 42ste minuut een actie van Kriekjes die de bal mee krijgt en voorgeeft op Marlies de Boed, die goed de spits is ingedoken. De keeper geeft Marlies de Boed een duw waardoor ze uit balans wordt gebracht.

Met een 2-0 achterstand gaan we de 2de helft van start. Het weer is inmiddels omgeslagen tot een lichte storm, in de 60ste minuut weet Klarenbeek met een zondagsschot op het doel te scoren, er komt een beetje wind onder en is hierdoor onhoudbaar voor keepster Michelle Okken. 3-0. De Weide probeert met standaardsituaties aansluiting te krijgen, een mooie vrije trap van Borgman gaat bijna over de keepster heen maar ze weet nog net de bal weg te tikken. Het laatste kwartier staat de Weide met 10 speelsters, na 2 wissels valt te Kamp uit met een blessure. De Weide kan nog enkele speldenprikken uitdelen met acties van Kriekjes en Jodie Huizing. De Weide staat goed georganiseerd en laat weinig gaten vallen met een man minder. Echter door een communicatie foutje in de achterhoede kan de spits van Klarenbeek alsnog de 4-0 binnenschieten. De aankomende twee wedstrijden moet De Weide punten pakken om degradatie te voorkomen.

Venster sluiten