De Weide 1 - Elim 1
02 december 2019

VERDIENDE ZEGE VOOR DE WEIDE

De Weide heeft in het thuisduel tegen Elim een fraaie en verdiende zege behaald.
Via twee treffers van Nick Muysson en één van Sander Benjamins zetten de groenwitten een prima uitslag neer in dit kelderduel van de tweede klasse J.

In de beginfase waren het de gasten die het initiatief namen in de wedstrijd en lieten hierbij weten dat men voornemens had om de rode lantaarn over te willen dragen aan de thuisploeg. De eerste doelpoging kwam via Prijs, maar zijn schot was een eenvoudige prooi voor doelman Hemmes. Even later opnieuw een prima mogelijkheid voor de gasten, maar na een voorzet van Boertien was het Klomp die in de 19e minuut over kopte. De Weide kreeg in de hierop volgende aanval een uitstekende kans om op voorsprong te komen, maar na een pass van Nick Muysson, was het Sander Benjamins die rakelings naast schoot. Even later opnieuw een kans voor de thuisploeg, maar de voorzet van Greving kon door Belt bij de tweede net niet worden binnengetikt. De thuisploeg hield het initiatief en kreeg in de 24e minuut de beste kans om op voorsprong te komen. Na een prima voorzet van Tuinstra kon Benjamins de bal echter net niet binnen schieten.. In de hierop volgende corner was het Luchtenberg die in kopte en zijn inzet gekeerd zal worden op de doellijn. Nick Muysson reageerde attent en schoot de 1-0 tegen de touwen. Kort hierop opnieuw een kans voor de gastheren toen na een pass van Bosma, Greving inschoot, maar deze inzet gekeerd zag worden door de Elim doelman.

Even later een countermogelijkheid voor de gasten, maar de inzet van Mike Doldersum ging naast. Een curieus moment in de 38e minuut, toen Tuinstra zijn schot via eerst de rechter doelpaal en vervolgens via de andere paal naast zag gaan. In de slotfase van de eerste helft nog een kans voor de thuisploeg, maar het schot van Dekker weet de Elim doelman naast zijn doel te tikken. Met de 1-0 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee.

In het begin van de tweede helft meteen een kans voor De Weide, maar het schot van Nick Muysson kon met enige moeite door de Elim doelman worden gekeerd. Even later bijna de gelijkmaker voor Elim, maar een kopbal van Klomp kon door Coulier op de doellijn worden gekeerd. Ook nog een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar na een voorzet van Coulier was het Danny Muysson die rakelings over kopte. Vervolgens een slordige fase van de thuisploeg, veelvuldig balverlies, waar de gasten echter niet van weten te profiteren. De Weide komt vervolgens in de 70e minuut op een 2-0 voorsprong. Na een schot van Tuinstra werd de bal in eerste instantie nog gekeerd, maar vervolgens is het Sander Benjamins die de bal achter de kansloze Elim doelman schiet. Elim weet hier weinig tegenover te zetten en lijkt de handdoek te hebben gegooid. De Weide profiteert hier bijna van, maar Nick Muysson wordt op het laatste moment gestuit ten koste van een hoekschop voor de groenwitten.

Via een kopbal van Luchtenberg, die rakelings naast ging, nog een prima mogelijkheid in de slotfase. De gasten konden nog even aandringen, maar wisten weinig te creëren tegen de solide groen witte defensie deze middag, Ook het slotakkoord is voor de thuisploeg.

Na balverlies in defensie bij de gasten is het Nick Muysson die in de slotminuut zijn prima wedstrijd bekroond met zijn tweede treffer van de middag en hiermee de 3-0 eindstand op het scorebord laat zetten.

Man van de wedstrijd: Nick Muysson