De Weide VR1 - Oranje Nassau VR1
10 februari 2020

Om degradatie te voorkomen moeten de dames van de Weide punten binnen halen. De uitwedstrijd tegen Oranje Nassau eindigde in een grote deceptie, er valt dus nog wat recht te zetten.

De Weide begint fel en zet hoog druk, wat al direct resulteert in een afstandsschot van Jodie Huizing. Enkele minuten later volgt nog een steekbal op Jodie Huizing, haar schot wordt net gered door de keepster van Oranje Nassau.

Na 10 minuten spelen krijgt de Weide een corner. Iris Kriekjes geeft de bal voor het doel. Tessa Bols weet in een druk zestien meter gebied de bal te koppen, deze belandt op de lat. De rebound komt bij Moniek de Boed, haar schot wordt geblokkeerd en ook het opvolgende schot van Anouk Borgman wordt weggewerkt. De Weide was heel dichtbij een doelpunt. De counter van Oranje Nassau wordt keurig onderschept door de verdediging.

De Weide leidt meer balverlies waardoor Oranje Nassau meer in haar spel komt en ON meer acties kan maken richting ons doel. De Weide probeert te blijven combineren maar de laatste passes komen net niet aan bij de voorhoede met Kriekjes, Regina Oldenbeuving en Jodie Huizing. In de 33ste minuut komt Oranje Nassau op voorsprong. De linker spits begint aan een solo en weet de spits vrij voor het doel te zetten. Het schot beland op de paal maar ON reageert attenter en schiet de 0-1 binnen. De Weide gaat met een achterstand de rust in.

De Weide begint fanatiek aan de tweede helft en is direct de bovenliggende partij. Na 5 minuten spelen komt de Weide op voorsprong. Jodie Huizing begint aan een rush op de rechterflank, zij geeft de bal op Iris Kriekjes. Kriekjes bewaart alle rust en schiet de bal beheerst binnen, 1-1. Oranje Nassau probeert wat terug te doen maar de afstandsschoten belanden allemaal in de handen van een goed spelende Christa Pel. Ook de verdediging van de Weide met Tessa Zuidema, de Boed, Borgman en Maura Dekker staat goed op te letten en verdedigen fel.

Beide teams zijn aan het strijden voor de overwinning, ook het publiek leeft erg mee met de wedstrijd. De Weide blijft druk zetten en probeert kansen te creëren vanuit het middenveld met Te Kamp, Jamie Huizing en Amber Tjeerdsma. Met nog een kwartier te spelen brengt Jodie Huizing de Weide op voorsprong. Zij schiet de bal hard langs de keepster van Oranje Nassau.
5 minuten later schiet Jodie Huizing de bal er weer in, dit keer op aangeven van Jamie Huizing, Jodie kruist naar binnen en schiet de 3 - 1 binnen. De wedstrijd is gespeeld. In de laatste minuten nog een schietkans voor Oranje Nassau maar Dekker weet de bal nog op het laatste moment te blokken.

De welverdiende punten blijven in Hoogeveen en hiermee is de Weide van de gehate laatste positie af.