LTC 1 - De Weide 1
08 maart 2020

Zaterdag ging v.v. De Weide op bezoek bij koploper LTC in Assen. Bij winst had de ploeg van Marcel Smid goede papieren voor de 2e periode. Het verliep helaas anders en na een tumultueuze wedstrijd verloor De Weide 3 punten en 4 spelers (blessures en mogelijke schorsing).

Door : Bé Strijker

Op een zonovergoten sportpark De Hoogte trapten de mannen onder leiding van scheidsrechter Oostwoud af. De Weide ging furieus van start en Jasper Strijker dwong meteen een hoekschop af. Vanuit de 2e
afgeslagen hoekschop krulde Vincent Coulier netjes de 0-1 binnen.

Vanaf de aftrap leed LTC balverlies en via een pass van Nick Muysson en een voorzet van Jasper Strijker was het Joost Bosma die binnen 2 minuten na de aftrap de 0-2 maakte.

Helaas kwam LTC vanuit een afgeslagen hoekschop al in de 5e minuut terug tot 1-2.

In de 1e helft verder nog een kans voor Coulier (schot op de paal) en een schot naast van Strijker.

Na rust een rommelig spelbeeld, ruw spel en veel onderbrekingen.

In de 70e minuut de 2-2 voor LTC. Na een schot op de paal werd uit de rebound gescoord. De Weide kwam steeds minder in het stuk voor en na 78 minuten kwam LTC op 3-2 na goed combinatiespel.

Na noodgedwongen wissels van Wierenga en Van der Graaf moest na een harde botsing ook aanvoerder Mitchell Luchtenberg het veld verlaten met een ernstige blessure aan mond/kaak. De Weide moest hierna met 10 man verder.

In de 88e minuut na een duel rond de middenlijn een rode kaart voor Jasper Strijker. Vriend en vijand (ook spelers van LTC) waren het er over eens dat dit een veel te zware straf was, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk. Nog 9 man over, waardoor LTC in blessuretijd nog de 4-2 maakte.

Al met al een vervelende middag, hopen dat de blessures meevallen en de tuchtcommissie de beelden van RTV Drenthe nog eens goed bekijkt.

Venster sluiten