NEC Delfzijl 1 - De Weide 1
24 november 2019

DE WEIDE WEET OOK NIET TE WINNEN IN DELFZIJL

Ook de vierde uitwedstrijd van dit seizoen hebben de groenwitten niet in winst weten om te zetten. De Weide kwam wel op voorsprong, maar verzuimde om de tweede treffer te maken, ondanks een aantal prima mogelijkheden daartoe. In de tweede helft kwam de thuisploeg dan ook op gelijke hoogte. In de slotfase sloeg het noodlot toe voor de ploeg van trainer Smid, toen de leidsman de gastheren wel heel makkelijk een strafschop toekende. Tualena mistte niet vanaf elf meter en zorgde voor de 2-1 thuiszege.

De Weide startte goed en kreeg een prima mogelijkheid toen Greving een pass gaf op Bosma.
Het schot van Bosma ging echter rakelings over. De Weide hield het initiatief. Na weer een prima actie werd Greving binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. Coulier schoot de penalty onberispelijk binnen en zette De Weide in de 19e minuut op een verdiende 0-1 voorsprong. In de 30e minuut een uitstekende mogelijkheid op de 0-2. Na een aanval over de rechtervleugel via Belt een scrimmage voor het doel van de gastheren, maar de thuisploeg kwam met de schrik vrij doordat de bal via de lat over ging. Ook de thuisploeg kreeg nog een kans, maar de inzet van Ennaciri ging voorlangs. Na de thee een ander spelbeeld.

De thuisploeg nam meer het initiatief en ging op zoek naar de gelijkmaker..
De Weide kreeg nog een uitstekende mogelijkheid voor Belt, maar zijn schot kon door doelman Westerhuis tot corner worden verwerkt. Uit het niet kwam de thuisploeg in de 57e minuut op gelijke hoogte. De Weide probeerde het initiatief wel weer te pakken, maar de gastheren kregen meer vat op het duel in deze fase. De Weide kreeg vervolgens nog een uitstekende kans om opnieuw op voorsprong te komen, maar na een voorzet van Benjamins werd de inzet van Belt door doelman Westerhuis prima gekeerd. In de 80e minuut kwam Julian Blankestijn binnen de lijnen en debuteerde hiermee in de hoofdmacht. Na een verre uittrap kwam de bal in de zestien bij De Weide, waarbij leidsman Oostwoud als enige op het sportpark in de duikeling van een Delfzijlster aanvaller een strafschop zag. Tualena pakte het cadeautje uit en zette de thuisploeg in de slotminuut op een 2-1 voorsprong.

Man van de wedstrijd: Sjors Pieter Greving