← Vorige pagina
De Weide 1 - DESZ 1
17 februari 2020


ONNODIG PUNTVERLIES VOOR DE WEIDE

De Weide heeft de goede reeks van de afgelopen weken geen goed vervolg kunnen geven.
In het thuisduel tegen DESZ gingen de groenwitten, na een 0-1 ruststand, uiteindelijk met 1-2 ten onder. Kostbaar puntverlies in de strijd om de tweede periode, waar naast De Weide nog vier ploegen strijden.

Al in de beginfase waren het de gasten uit Zwartsluis die de aanval zochten en dat leidde tot een hoekschop, waarbij de bal door topschutter Kisjes van de gasten tegen de lat werd gekopt en De Weide ontsnapte aan een vroege achterstand. Even later opnieuw een hoekschop voor de gasten, waar de bal nu wel via Esteie over de doellijn verdween voor de 0-1.
De Weide probeerde het initiatief te nemen via Sander Benjamins, die in combinatie met Muysson een aanval opzette. Strijker kwam in balbezit, maar zijn schot werd geblokt door een DESZ verdediger. In de 15e minuut een countermogelijkheid voor de thuisploeg. Na een pass van Muysson een doelpoging van Strijker, maar de DESZ defensie stond solide in deze fase.
Even later een prima kans voor de gasten, maar doelman Blanken keerde deze inzet bekwaam.
In de 25e minuut een prima mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een fraaie combinatie werd de inzet van Muysson echter uitstekend gekeerd door doelman Agterhuis. Na slordig balverlies bij de groenwitten een dot van een kans voor Kisjes, maar doelman Blanken redde opnieuw uitstekend en voorkwam hierbij de 0-2. Ondanks veel balbezit slaagden de groenwitten er in deze fase niet in om echt gevaarlijk te worden voor het vijandelijke doel.

Direct na de thee kwamen de gasten op een 0-2 voorsprong. Elken veroverde de bal en gaf deze mee aan topschutter Kisjes. Van ruim dertig meter lepelde Kisjes de bal over doelman Blanken. De Weide was een korte periode van slag, maar na een kleine tien minuten probeerden de groenwitten het initiatief te nemen. Via Muysson nog een mogelijkheid, maar opnieuw doelman Agterhuis kwam als winnaar uit de strijd.

Na een prima voorzet van Strijker was het Muysson die in de 63e minuut de aansluittreffer binnen schoot. De Weide zette aan voor het slotoffensief en kreeg via invaller Greving een prima kans, maar deze inzet werd afgekeurd wegens vermeend duwen van Benjamins.
In de slotfase een sterk aandringend De Weide, maar tot de (verdiende) gelijkmaker kwam het helaas niet.


Man van de wedstrijd: Jelmer Wierenga
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting