← Vorige pagina
De Griffioen 1 - De Weide 1
04 november 2019


DE WEIDE OPNIEUW PUNTLOOS

De Weide heeft de thuiszege van afgelopen week op DZOH geen goed gevolg kunnen geven. In het uitduel bij De Griffioen kwamen de gastheren binnen het halfuur op voorsprong. Nog voor de thee wisten de Friezen de voorsprong te verdubbelen. Na rust bleek de ploeg van trainer Smid niet bij machte om deze achterstand weg te werken.

In de beginfase was het de thuisploeg dat het initiatief nam en de groenwitten onder druk zette. De Weide had in deze periode moeite om in balbezit te komen en moest doelman Blanken zijn kunnen al tonen bij een vlammend schot van Robbin Wagenaar. Ook in het vervolg van de eerste helft bleek de topschutter bij de gastheren een aantal keren kansrijk voor de goal. De Weide kreeg echter via Buining ook een prima mogelijkheid, maar zijn kopbal ging rakelings over. Na een actie over de rechtervleugel gaf Dekker de bal voor, maar kon Wierenga bij de tweede paal de bal net niet binnenschieten. In de 23e minuut een schot van Bjorn Wagenaar dat rakelings naast het doel van Blanken scheerde.

Na een fraaie combinatie tussen Dekker en Nick Muysson moest doelman Veenman zijn klasse tonen om de inzet te keren. In de 28e minuut waren het toch de gastheren die op voorsprong kwamen. Na een dieptepass achter de verdediging was het Robbin Wagenaar die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. De Weide had vervolgens wel wat meer het initiatief en kreeg via een schot van Dekker nog een prima mogelijkheid op de gelijkmaker. De thuisploeg leunde nu achterover en liet het spel aan de groenwitten. In de 43e minuut kwamen de gastheren eenvoudig op een 2-0 voorsprong via Linneman.

Na de thee zette De Weide het magere veldspel voort. De passing was slordig en de thuisploeg kon simpel de voorsprong vasthouden. In de 59e minuut toch een prima kans voor De Weide, maar na een voorzet van Greving kon Danny Muysson de bal niet achter doelman Veenman schieten. Ook de gastheren kregen nog een dot van een mogelijkheid, maar met een prima redding voorkwam Bas Blanken de 3-0. In de slotfase nog een prima kans voor De Weide. De Weide mistte deze middag de echte overtuiging om voor de winst te gaan.
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting