← Vorige pagina
De Weide VR1 - Be Quick VR2
04 november 2019


De Weide vr1 - Be Quick vr2
Competitie
Zaterdag 2 november

De Weide kent een moeizame start van de competitie en bevindt zich in de onderste regionen.

Be Quick bezet de 4de plaats in de stand wat voor hen boven verwachting is. In de beginfase van de wedstrijd gaat het spel over en weer, de teams zijn aan elkaar gewaagd. Be Quick zoekt voornamelijk de snelle buitenspelers middels de lange bal. Het eerste schot op doel is van de Weide, een mooie bal van Vicky te Kamp op de voorhoede waarna goed samenspel van Regina Oldenbeuving en Michelle Okken, de bal belandt helaas in de handen van de keepster. Na een half uur spelen leidt een uitbraak van Be Quick tot veel gevaar, de bal belandt op zo'n 20 meter voor het doel voor de voeten van een speelster van Be Quick, zij haalt hard uit en deze belandt in het doel van de Weide, 0-1. De Weide gaat vlug op zoek naar de aansluitingstreffer. Er komen kansjes voor Te Kamp en Oldenbeuving maar dit leidt niet tot een doelpunt. Het is zelfs Be Quick dat de voorsprong weet te verdubbelen, een vrije bal wordt in één keer op doel geschoten en gaat er helaas prachtig in, onhoudbaar voor keepster Marlies de Boed. 0-2.

Vlak voor rust weet de Weide dan toch de aansluitingstreffer te maken. Na hard werken is het Oldenbeuving die de bal veroverd. Zij passt de bal op Kriekjes, met een crossbal weet zij Okken te bereiken op de 16 meter. Met een goede balbehandeling weet Okken de bal terug te leggen op Te Kamp, zij kan uithalen en schiet de 1-2 binnen. Een mooi moment want enkele seconden later gaan we de rust in.

Be Quick heeft in de rust een aantal tactische wijzigingen doorgevoerd maar De Weide weet dit goed op te pakken en gaat met goed positiespel op zoek naar de gelijkmaker. De Weide neemt het doel van Be Quick een aantal keren onder schot, maar helaas leiden schoten van Te Kamp, Okken en Tjeerdsma niet tot een doelpunt. Beide teams staan goed te verdediging waardoor er nauwelijks kansen worden weggegeven, het spel bevindt zich voornamelijk op het middenveld. Beide teams proberen via standaardsituaties gevaar te stichten. In de 75ste minuut geeft Be Quick een corner weg. De corner beland bij de 2de paal waar Borgman deze bal op de 16 meter terug legt. Een ongelukkig moment bij Be Quick leidt tot een handsbal. De penalty voor de Weide wordt verzilverd door te Kamp, 2-2. De Weide kan niet lang genieten van het gelijkspel want Be Quick weet alweer een vrije trap te benutten en komt op voorsprong, 2-3. De Weide probeert het tempo op te schroeven om de gelijkmaker te maken. In de afrondende fase een vrije tap verdient door Kriekjes. Borgman staat achter de bal en weet Dekker te bereiken, zij probeert de bal terug te leggen maar keepster is net op tijd. In de slotfase is het de snelle rechtsvoor van Be Quick die met een rush op komt en op doel schiet, keepster de Boed kan er net niet bij, 2-4. Dit is tevens de eindstand is. De dames van de Weide hebben hun goede spel niet weten te verzilveren en moeten volgende week bij Oranje Nassau aan de bak.v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting