De Weide versterkt zich met Mulder en Ronkes
11 maart 2020

De Weide versterkt zich met Mulder en Ronkes

Tim Mulder en Milan Ronkes maken volgend seizoen de overstap naar voetbalvereniging De Weide. De twee spelers zijn momenteel actief voor plaatsgenoot HZVV, waar zij de jeugdopleiding doorliepen en sinds enkele jaren onderdeel uitmaken van de eerste selectie. Met deze versterkingen, het aanblijven van het gros van de huidige spelers en de doorstroom van een aantal talenten, is de basis gelegd voor de selectie in het komende seizoen.

Tim Mulder, 21 jaar oud en woonachtig in Hoogeveen, is bezig aan zijn derde studiejaar Sportkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Hij voetbalt vanaf zijn achtste jaar bij HZVV en maakt nu bewust de overstap naar de zaterdag tweedeklasser. ‘Ik wil graag veel speelminuten in het eerste elftal maken om mezelf verder te ontwikkelen. De Weide is een club met ambities die me aanspreken en mijn doel is een dragende speler te worden, ik kijk er daarom erg naar uit’, aldus Mulder.

Voor Milan Ronkes (20 jaar) is De Weide niet helemaal nieuw. Op zijn vijfde jaar startte hij bij de kabouters van de groenwitten, alvorens hij de jeugdelftallen van HZVV doorliep. Als tweedejaars A junior werd hij vervroegd overgeheveld naar de eerste selectie, waarin hij in zijn eerste seizoen veel speelminuten maakte. De derdejaars student Commerciële Economie op het Windesheim in Zwolle, licht zijn keuze als volgt toe: ‘Gezien mijn leeftijd vind ik het belangrijk om veel wedstrijden te spelen en die kans acht ik groter bij De Weide 1. Bovendien denk ik goed bij de huidige, jonge selectie van De Weide te passen. Mijn doel is belangrijk te worden voor de club en een leerzame periode tegemoet te gaan. Ik heb er erg veel zin in ’.

Venster sluiten