De Weide VR1- Klarenbeek VR1
18 november 2019

De Weide VR1 - Klarenbeek VR1
Zaterdag 16 november

De Weide heeft de wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie Klarenbeek op het programma staan vanmiddag, de dames van de Weide hebben een moeizame start van het seizoen maar blijven gemotiveerd. Helaas weet Klarenbeek al in de 2de minuut op voorsprong te komen, een speelster loopt vanuit de rug van de verdediging en verrast onze keepster Michelle Okken. De eerste gevaarlijke actie van de Weide is een diepe bal op Iris Kriekjes, goed voorgegeven maar de bal belandt in handen van de keepster van Klarenbeek. De Weide blijft aandringen met een diepe bal, spits Amber Tjeerdsma komt er goed uit, maar de bal komt niet goed aan, in de rebound een afstandsschot van Vicky te Kamp maar de keepster is alert.

Er vinden veel duels plaats op het middenveld, het spel gaat over en weer toch is het Klarenbeek dat weet te scoren, ze geven een lange bal waarbij de Weide in duel balverlies lijdt en het schot langs de keepster gaat. Klarenbeek krijgt een vrije trap na een overtreding, goed genomen komt de bal voor het doel maar wordt er uit goed gewerkt door Anouk Borgman.

De Weide blijft overtikken om de kansen te creëren, Huizing komt goed op en weet een mooi schot op de voorhoede te geven gevolgd door een mooie actie van de Boed die Kriekjes weg weet te sturen, Klarenbeek werkt de bal eruit. De voorhoede heeft snelheid met Kriekjes die voortvarend richting het doel van Klarenbeek gaat, keepster komt ver uit, schotje net langs de keepster maar helaas toch nog onderschept. Uiteindelijk is het Klarenbeek die weet te scoren, een lange bal die eindigt in een 1 op 1 situatie met keepster Okken, ze komt goed uit maar de speelster van Klarenbeek tikt de bal langs. 0-3. Er wordt volop druk gezet door de Weide, Kriekjes en Tjeerdsma blijven gevaar brengen in de voorhoede, ze komen er weer goed uit waarna Kriekjes alleen op de goal af gaat, helaas belandt het schot op de keepster.

Direct in de 2de helft wordt Huizing de diepte ingestuurd door Tessa Bols. Huizing kan de bal voorgeven, maar de bal komt net niet in het doel. Gelukkig is de volgende goal voor de Weide: Borgman geeft de bal op Tjeerdsma, ze kan draaien en geeft een steekbal op Kriekjes, na een lange dribbel van Kriekjes komt ze 1 op 1 met de keepster en schiet de bal langs haar. Stand 1-3. Dit geeft weer hoop maar direct gaat Klarenbeek weer in de aanval vanaf links, ze geven een voorzet, spits wordt bereikt en rond af in de rechterhoek. 1-4. De wedstrijd wordt steeds feller, we moeten knokken voor elke bal.

In de 67ste min komt Klarenbeek met snelheid over de rechterkant, trekt naar binnen en schiet de bal hoog in de korte hoek binnen.1-5. De Weide heeft een kans met een dieptebal van Marlies de Boed op Kriekjes, de bal wordt echter onderschept. In de afrondende fase de 1-6 uit een steekbal door het midden die via de paal binnen wordt geschoten. De laatste goal is voor de Weide, een steekbal op Kriekjes, randje buitenspel, ze omspeelt de keepster en rond mooi af. Eindstand 2-6

De Weide staat wederom met lege handen, volgende week staat de derby tegen HZVV op het programma dan moeten de punten gepakt worden.