De Weide 1 - DZOH 1
27 oktober 2019

DE WEIDE BEHAALD EERSTE COMPETITIEZEGE

In het thuisduel tegen DZOH heeft De Weide de eerste competitiepunten van dit seizoen behaald. Tegen de nummer twee op de ranglijst werd gerust met een, via Coulier, verdiende 1-0 voorsprong voor de groenwitten. Na de rust een ontketende thuisploeg. Via treffers van Greving en Wierenga liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong.
In de slotfase nog de eretreffer voor de Emmer ploeg via van der Meer en kort hierop de 4-1.

Trainer Smid had zijn ploeg na de oor wassing in Gramsbergen op een aantal posities gewijzigd. De Weide startte het thuisduel voortvarend en in de derde minuut al een prima mogelijkheid, toen na een voorzet van Belt, Nick Muysson rakelings naast schoot. Ook in het vervolg was het de thuisploeg die het spel dicteerde. In de 28e minuut opnieuw een prima mogelijkheid voor De Weide, maar de inzet van Wierenga ging rakelings naast. Na een pass van Belt is het Wierenga die op de rand van de zestien werd gestuit. De toegekende vrije trap werd door Coulier in de 30e minuut achter een kansloze doelman Schepers geschoten voor de 1-0 voorsprong. Kort hierop opnieuw een uitstekende kans voor de thuisploeg, maar de inzet van Wierenga was een prooi voor de DZOH doelman.

In de slotfase van de eerste helft nog een uitstekende mogelijkheid op de 2-0, maar het schot van Nick Muysson werd uitstekend gekeerd door doelman Scheper. Na de thee een ongewijzigde thuisploeg. In de 53e minuut kwam De Weide op een 2-0 voorsprong. Na een rush over de linkervleugel weet Greving de bal langs doelman te schieten.

Na een prima voorzet van Belt is het Wierenga die De Weide op een riante 3-0 voorsprong zet. Even later een fraaie combinatie tussen Nick Muysson en Belt. Het schot van Belt gaat echter rakelings naast. In de 70e minuut een prima combinatie tussen de ingevallen Frank en Sander Benjamins. Het schot van Frank Benjamins raakte echter de paal.

Een schoonheidsfoutje deze middag was toch de 3-1 in de slotfase, echter het slotakkoord kwam toch voor de thuisploeg, toen Mark v.d. Graaf fraai de 4-1 binnenschoot.

Man van de wedstrijd: Jelmer Wierenga