De Weide VR1 - HZVV VR1
25 november 2019

De Weide VR1 - HZVV VR1
Zat 23 november

Na jaren staat vandaag eindelijk de derby de Weide Vrouwen 1 tegen HZVV vrouwen 1 weer op het programma. Beide teams kennen een moeizame seizoensstart en staan met 1 punt onderaan de ranglijst.

De eerste minuten spelen zich voornamelijk op het middenveld af en beide teams tasten elkaar af. Een corner van Iris Kriekjes komt bij Anouk Borgman, zij kopt de bal door op Maura Dekker. Dekker brengt de bal weer de 16 meter in en Kriekjes weet de bal op te pikken, helaas wordt haar schot geblokt. Na een kwartier spelen komt een verkeerde uittrap van de keepster van HZVV zo in de voeten van Amber Tjeerdsma. Haar schot is helaas niet hard genoeg om de keepster te verslaan.

Het veldspel is van beide ploegen niet goed, het is te gehaast en beide ploegen zoeken het duel op. De Weide probeert een aantal keren van afstand de keepster te verrassen maar schoten van Borgman, Te Kamp en Kriekjes resulteren niet in een voorsprong.

Een corner van HZVV leidt tot een gevaarlijke situatie voor het doel van de Weide. Keepster Michelle Okken kan de bal ternauwernood wegwerken maar de rebound komt bij een speelster van HZVV terecht, zij schiet net over het doel. In de laatste fase van de 1ste helft probeert de Weide nog gevaarlijk te zijn, Moniek de Boed weet Kriekjes te bereiken. Kriekjes komt tot een voorzet en weet Tjeerdsma te bereiken, zij kan net niet tot een schot komen.

De Weide probeert in de 2de helft meer te voetballen en haar eigen spel te spelen om zo gevaar te stichten. HZVV zoekt voornamelijk diepgang middels de diepe bal vanuit het middenveld. Beide teams dringen aan maar zijn niet gevaarlijk genoeg, schoten op doel worden door beide keepsters gemakkelijk gepakt. HZVV krijgt een aantal vrije trappen in de 2de helft maar de verdediging van de Weide staat goed op te letten. Een vrije bal van Borgman komt bijna bij Tessa Bols maar de keepster van HZVV staat weer goed op te letten.

In de laatste fase van de wedstrijd weet de spits van HZVV uit te breken maar Regina Oldebeuving weet haar nog net in te halen om deze aanval te stoppen. Beide teams zijn er in deze fase van de wedstrijd op gebrand om de winst over de streep te trekken. Een goede bal van Jodie Huizing komt bij spits Tjeerdsma, zij weet Vicky te Kamp diep te sturen. Te Kamp stormt de 16 meter binnen maar haar schot wordt net op tijd geblokt. In de 80ste minuut krijgt HZVV de grootste kans van de wedstrijd. Een corner van HZVV wordt door een middenvelder hard binnen geschoten maar Huizing weet nog redding te brengen bij de doelpaal.

De Weide probeert via de flanken gevaarlijk te zijn maar het leidt niet tot grote kansen. In de laatste minuut glipt de middenveldster van HZVV nog tussen de verdediging door maar haar schot vormt geen probleem voor keepster Okken. De wedstrijd eindigt in een 0-0 stand waar beide teams zichzelf mee te kort doen, dit was een mooie kans om zich uit de onderste regionen te knokken.