De Weide 1 - Gorecht 1
09 december 2019

DE WEIDE BEHAALD EERSTE ZEGE OP VREEMDE BODEM

In het duel bij Gorecht in Haren heeft De Weide de eerste punten in een uitwedstrijd behaald. De wedstrijd eindigde in een verdiende 2-3 overwinning.
Man van de wedstrijd werd Frank Benjamins die alle drie de treffers voor zijn rekening nam. De Weide is door deze fraaie zege opgeklommen op de ranglijst.

Trainer Smid had zijn ploeg op een aantal posities gewijzigd.
De eerste mogelijkheid was er voor de gastheren maar de kopbal van Verbeek ging voorlangs.
De Weide kreeg een kans, maar het schot van Bosma na een pass van Sander Benjamins ging naast. In de 12e minuut een dot van een kans voor Nick Muysson, maar zijn kopbal na een voorzet van Dekker ging rakelings naast. De Weide hield in het eerste kwartier het initiatief.
In de 21e minuut een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een actie van Verbeek werd de bal ingebracht in de zestien en weggewerkt door doelman Hemmes. De rebound werd vervolgens door Nijstad van de doellijn gehaald en hierbij ontsnapten de groenwitten.
Na een voorzet van v.d. Graaf een kop kans voor Nick Muysson, maar ook deze inzet ging naast. De Weide verzuimde een aantal prima mogelijkheden om op voorsprong te komen te verzilveren, maar kreeg in de 43e minuut loon naar werken, toen Frank Benjamins de 0-1 binnenschoot. Lang kon de ploeg hier niet van genieten, want nog geen minuut later was het Verbeek die de gelijkmaker binnenschoot. Het was toch De Weide dat met een voorsprong aan de thee ging. Na een pass van Nick Muysson was het Frank Benjamins die De Weide opnieuw op voorsprong zette. Na de thee een aandringende thuisploeg, maar De Weide stond prima geposteerd en bracht Coulier binnen de lijnen voor Sander Benjamins. De thuisploeg kreeg nog een kans, maar de inzet werd door Luchtenberg op de doellijn gekeerd.
Beide ploegen gingen vol voor de aanval, wat leidde aan beide kanten tot slordig balverlies.
Na een uitstekende actie gaf Dekker de bal voor en was het Frank Benjamins die zijn derde van de middag binnenkopte en De Weide op een 1-3 voorsprong zette.
De thuisploeg probeerde tot de aansluittreffer te komen, maar doelman Hemmes gaf geen krimp en keepte opnieuw een prima wedstrijd. In de slotseconden toch nog de 2-3 voor de thuisploeg via Niewold.