KnickerBockers 1 - De Weide 1
27 januari 2020

PRIMA HERSTART VAN DE COMPETITIE VOOR DE WEIDE

De Weide heeft na een kort verblijf onder de Spaanse zon de competitie hervat met een fraaie 1-4 zege bij de Knickerbockers in Groningen. De groenwitten stonden halverwege op een riante 0-3 voorsprong en gaven deze voorsprong niet meer uit handen.

De Weide kon weer beschikken over Jasper Strijker, die na lang blessureleed wedstrijdfit was. Samen met Frank Benjamins en Nick Muysson vormden zij de aanvalslinie deze middag tegen de Groninger studentenclub. De eerste doelpoging kwam van de thuisploeg, maar het schot van Van der Hoef ging ruim naast. De Weide pakte meer en meer het initiatief. Na een uitstekende combinatie tussen Benjamins en Muysson was het uiteindelijk de mee opgekomen verdediger Tuinstra die De Weide in de 14e minuut op een 0-1 voorsprong schoot.

In de 22e minuut schoot Jasper Strijker, na een prima pass van opnieuw Muysson, De Weide op een 0-2 voorsprong. De Weide was duidelijk de bovenliggende partij in deze fase en wist de voorsprong voor de thee nog uit te breiden. Na slordig balverlies in de Groninger defensie wist Benjamins in de 33e
minuut De Weide op een riante 0-3 voorsprong te zetten.

In de slotfase nog wel een mogelijkheid voor de Groninger studenten, maar doelman Hemmes wist het schot van Oostra naast het doel te werken. Op slag van rust nog een prima kans voor Strijker, maar hij zag zijn schot via het been van een Groninger verdediger over het doel gaan.

Na de thee een thuisploeg die zich probeerde te herstellen van een dramatische eerste helft.

De start van de studenten was voortvarend, want in de beginfase van de tweede helft gaven de groenwitten wel heel veel ruimte weg. De Groninger ploeg profiteerde optimaal en kwamen via Vaatstra op 1-3. De Weide kreeg even later een prima mogelijkheid om de score verder uit te bouwen, maar de uitstekende kopbal van Nijstad werd door een verdediger van de lijn gehaald. Lang duurde de aanvalsdrift van de thuisploeg niet en De Weide kreeg via Belt nog een prima mogelijkheid, maar de doelman verwerkte deze inzet tot corner. In de slotminuut werd de bal door de gastheren na een corner slecht verwerkt en kon Luchtenberg de 1-4 laten aantekenen.

Man van de wedstrijd: Jacco Tuinstra