← Vorige pagina
FC Meppel 1 - De Weide 1
09 februari 2020


DE WEIDE ZET ZEGEREEKS VOORT

Ook in het derde duel na de winterpauze, tegen FC Meppel, heeft De Weide de volle winst behaald. Na een vroege voorsprong kwamen de groenwitten kort na rust op een0-2 voorsprong. Na rust ging de thuisploeg op zoek naar de aansluittreffer, maar ook deze middag stond de Hoogeveense defensie onder leiding van een opnieuw prima spelende Mitchell Luchtenberg als een huis.

De Weide kreeg reeds in de beginfase een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen, toen na een vrije trap van Muysson de kopbal van Luchtenberg rakelings naast ging.
Ook de thuisploeg kreeg een prima kans, maar de inzet van Kwant werd uitstekend gekeerd door doelman Blanken. Even later kwam Bosma in scoringspositie, maar zijn inzet werd nog gekeerd. In de rebound was het echter Strijker die attent reageerde en in de 11e minuut de 0-1 achter een kansloze doelman van de Belt schoot. Beide ploegen kozen voor de aanval zodat er een levendig en aantrekkelijk duel ontstond. In de 20e minuut nog een mogelijkheid voor Bosma, maar zijn inzet, na een pass van Strijker ging naast. De Weide kreeg even later opnieuw een prima kans, maar na een pass van Strijker was het schot van Benjamins een prooi voor de Meppeler doelman. In de 37e minuut opnieuw een mogelijkheid voor de groenwitten als Strijker ten val werd gebracht binnen de beruchte lijnen. Leidsman Buitenhuis zag in de buiteling van Strijker echter geen strafschop. Na een voorzet van Coulier voor Bosma nog een prima mogelijkheid voor De Weide, maar zijn schot werd door doelman van de Belt tot corner verwerkt. Ook een prima mogelijkheid via Strijker leidde nog niet tot de 0-2. Kort na rust wel de verdiende verdubbeling van de voorsprong voor De Weide.

Na een actie van Strijker werd de bal in eerste instantie nog gekeerd, maar reageerde Frank Benjamins attent en zorgde voor de 0-2 voor De Weide. Hierna een wat rommelige fase voor beide ploegen. De thuisploeg probeerde de aansluittreffer te vinden, maar stuitte hierbij op de hechte defensie van De Weide. Na een pass van Buining nog een mogelijkheid voor Muysson, maar deze werd nog net op de rand van de zestien gestuit. Even later een schot van Buining, dat echter simpel kon worden gekeerd door de Meppeler doelman. Emiel Kwant ontsnapte even later aan een rode kaart na een forse charge op Strijker. Door het solide spel in deze fase van De Weide verdween bij de thuisploeg meer en meer het geloof op de aansluittreffer.
Na een pass van Bosma was het Strijker die net tekort kwam om de 0-3 binnen te schieten.
Met drie verse krachten probeerde de thuisploeg de dreigende nederlaag te voorkomen, maar De Weide stond prima en gaf weinig weg deze middag. In de slotfase nog een prima kans, maar het schot van Muysson ging via het been van een verdediger rakelings naast.

De groenwitten klimmen met deze derde zege op rij naar de koppositie in de stand om de tweede periode. De eerstvolgende wedstrijd is een thuisduel tegen DESZ.

Man van de wedstrijd: Mitchell Luchtenberg
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting