De Weide 1 - SV Bedum 1
16 december 2019

De Weide pakt een punt in wedstrijd met twee gezichten.
De Weide is er niet in geslaagd om 3 punten in eigen huis te houden. In een duel met twee gezichten werd het uiteindelijk 1-1.

Zaterdag 14 december stond het duel tussen De Weide - SV Bedum op het programma, het laatste competitieduel van de eerste seizoenshelft. Trainer Smid kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerde spelers Wierenga, Belt, Strijker en Blanken maar beschikte wel weer over de backs Greving en Tuinstra. Daarnaast mocht Nijstad in de basis aantreden waardoor Coulier genoegen moest nemen met een plek op de bank.

In een eerste helft, waarin De Weide vooral tegen zichzelf speelde, viel er weinig te beleven. Na een speldenprikje van Benjamins was het Bedum dat in de 11de minuut met een goed lopende aanval en dito voorzet in de zestien van De Weide kwam. Greving hield hierbij licht zijn tegenstander vast waardoor scheidsrechter Schulte de bal op de stip legde. Deze werd koelbloedig binnengeschoten door Venema 0-1. De overige 35 minuten viel er weinig te beleven aan beide kanten en kenmerkte deze helft zich door slordigheden.

Na de thee kwam er een geheel ander De Weide binnen de lijnen. Wat Smid gezegd heeft in de rust blijft vooralsnog een raadsel maar dat het gewerkt heeft, dat is zeker. De Weide begon goed en fel aan de tweede helft wat in de 48ste minuut leidde tot de gelijkmaker. Na een prachtige opening van Luchtenberg op Greving gaf diezelfde Greving een voorzet op maat waarna de goed vrijgelopen F. Benjamins de bal voor het intikken had. 1-1. Hierna was De Weide heer en meester en drukte het de gasten steeds verder naar achteren. Na kansen voor Bosma, Benjamins en Muysson was het in de 72ste minuut vd Graaf die alleen op de doelman af kon. Waar iedereen dacht dat dit een goede aanval was zag de grensrechter dit anders en vlagde deze aanval resoluut af. In de 76ste minuut kwam het eerste en laatste wapenfeit van de gasten. Een goede bal kwam tussen Hemmes en de spits in. Maar doelman Hemmes was alert en verwerkte de bal prima. In de 84ste minuut een overtreding op Buining die wellicht nog smeriger was dan het weer van deze middag. Waar iedereen dacht aan rood kwam de speler van Bedum hier met slechts geel weg. Uit de vrije trap die volgde zette Coulier de ingevallen D. Muysson vrij voor de keeper. In twee instanties wist hij de bal niet in het doel te krijgen. In de 87ste minuut kwam De Weide, en met name Tuinstra, goed weg. Na een duel waarin Tuinstra te laat was had de leidsman zomaar een tweede penalty kunnen geven. Aan de andere kant kreeg De Weide in deze slotfase nog wat kleine mogelijkheden maar ging de bal er niet meer in. Eindstand 1-1.

Man van de wedstrijd; Sjors Pieter Greving