Zuur verlies voor de Weide bij Drenthina
02 oktober 2017

Zuur verlies voor De Weide bij Drenthina

De Weide heeft de goede competitiestart tegen Nieuwleusen geen vervolg kunnen geven. In Emmen ging de tweede competitiewedstrijd tegen Drenthina jammerlijk verloren met 1-0. En dat terwijl de mannen van trainer Marcel Smid nagenoeg de hele wedstrijd met een man meer speelden.
door Bé Strijker.

In het basiselftal was door trainer Smid één wijziging doorgevoerd: Yoran Duman keerde terug als rechtsback, Emiel Njagul startte als linksback en Vincent Coulier speelde centraal links-achterin. Erik Buining schoof door naar het centrale middenveld, waardoor Daniel van Arkel op de bank begon. Onder droevige omstandigheden, hele wedstrijd stromende regen en weinig publiek, begon De Weide goed aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut een charge met 2 benen vooruit op Jasper Strijker die door scheidsrechter Kraan uit Winschoten met een rode kaart voor Thom Alders werd beoordeeld.

De Weide had moeite om gebruik te maken van de numerieke meerderheid. Drenthina beperkte zich tot tegenhouden, vertragen, irriteren en hoopte op een aantal counter-aanvallen. Toch waren er diverse mogelijkheden en kansen voor v.v. De Weide, o.a. voor Strijker en Ucan. Na een aantal gele kaarten voor Drenthina (totaal deze middag 7 naast de genoemde rode kaart) kreeg Luchtenberg in de 26e minuut ook een gele kaart voor een onschuldige glijpartij.

In de 36e minuut een goede aanval over links: Coulier bereikte Njagul en diens voorzet wordt door Ucan net naast geschoten. Daarna wederom een gele kaart voor De Weide, Frank Benjamins ging op de bon naar een ogenschijnlijk onschuldige sliding op de bal. Op slag van rust nog een nog een vrije trap van Niek Bosscha die door de keeper van Drenthina goed uit de korte hoek werd getikt.

De tweede helft werd gekenmerkt door een alsmaar aanvallend De Weide, maar de finesse ontbrak om de hechte defensie van Drenthina te doorbreken. De Weide kreeg genoeg kansen (o.a. Benjamins, Strijker en Kikkert), de omstandigheden waren daarin ook in het nadeel van De Weide. Onafgebroken regenval en het steeds zwaarder wordend veld waren in het voordeel van de verdedigende partij die zich beperkte tot tegenhouden en vertragen.

In de 84e minuut een spaarzame counter van Drenthina, waarbij een voorzet vanaf links via de hak van Luchtenberg jammerlijk in het eigen doel verdween: 1-0. En daarbij bleef het, waarmee maar eens werd aangetoond dat het moeilijk ballen is met 11 tegen 10. Een zure nederlaag, uithuilen en opnieuw beginnen, a.s. zaterdag thuis tegen Groen Geel, aftrap 15.00 uur.

Opstelling De Weide
Van der Weide, Duman, Luchtenberg, Coulier, Njagul, Bosscha, Buining, Muysson (70 Van Arkel), Strijker, Benjamins (65 Kikkert), Ucan (80 Van Veen).