v.v. de Weide onderuit tegen v.v. Zuidwolde
11 september 2017

De Weide onderuit in bekerduel tegen Zuidwolde

Hoogeveen-Na de prima 2-0 overwinning van vorige week op vv Hoogeveen begon de ploeg van oefenmeester Marcel Smid vol goede moed aan de tweede wedstrijd om de districtsbeker. Deze keer was zondagvoetbalvereniging Zuidwolde de tegenstander. Na een prima start van de thuisploeg waren het toch de bezoekers die na zo’n twintig minuten spelen op voorsprong kwamen. Door zeer geconcentreerd te blijven spelen verdubbelden de gasten in de tweede helft de score en werden de drie punten mee naar Zuidwolde genomen.

Jan Hartman

Vanaf de aftrap namen de groenwitten het heft in handen en leek er geen vuiltje aan de lucht. Het zag er honderd procent naar uit dat de goede lijn van vorige week tegen vv Hoogeveen een vervolg zou krijgen. Al in het begin van de wedstrijd moest doelman Jelmer Timmer vol aan de bak door een schot van van Arkel ten koste van een hoekschop onschadelijk te maken. Even later was het Niek Bosscha die zijn ingeschoten bal maar rakelings naast zag gaan. Nadat van Arkel zijn doelman nog had bijgestaan na een hoekschop van Zuidwolde was er aan de andere kant weer een prima redding van doelman Timmer na een vlammend schot van Ismaïl Ucan. Na zo’n twintig minuten spelen een prima combinatie tussen Martijn Spijkerman en Frans Capellen waarna Erik Buining zijn doelman Sem Kolk bij moest staan door de bal van de doellijn te koppen na een inzet van Capellen. Nog in dezelfde minuut de voorsprong voor de gasten uit Zuidwolde door een fraai ingekopte bal van Robin Steenbergen uit een voorzet op maat van Frans Capellen. Na deze domper lieten de gastheren de moed niet zakken en probeerden de draad weer op te pakken wat resulteerde in een aantal hoekschoppen en een kopbal van Mitchell Luchtenberg welke prima gepareerd werd door doelman Timmer. Ook een vrije trap vanaf zo’n twintig meter werd gestopt door doelman Timmer, hetzij met moeite. Op slag van rust nog een snelle uitbraak van Zuidwolde wat zomaar een verdubbeling van de score kon opleveren, ware het niet dat Mitchell Luchtenberg dit keer zijn verdedigende taak prima uitvoerde. De tweede helft begon De Weide met Marco Kikkert als aanvalsleider dit ten koste van Ismaïl Ucan. Oefenmeester Smid hoopte zo wat meer druk op de tegenstander te kunnen uitoefenen, maar de eerste goede aanval in deze tweede helft kwam van de gasten en moest doelman Sem Kolk handelend optreden na een vlammend schot van de prima spelende Frans Capellen. Na zo’n tien minuten na rust leek het er op dat Zuidwolde de 2-0 op het scorebord zou laten bijschrijven. Nadat Stef Raben de bal van de klungelig uitverdedigende doelman Kolk ontfutselde hoefde hij deze alleen nog maar in het lege doel te schuiven, ware het niet dat de bal via de eerste paal het veld weer inrolde en hierdoor de thuisploeg prima weg kwam.

Even later toonde doelman Kolk zijn kwaliteit door een inzet van handenbindertje Capellen op fraaie wijze onschadelijk te maken. Na een uur spelen leek Strijker de gelijkmaker op zijn schoen te hebben. Uit een verre ingooi van Baldé dacht hij doelman Timmer te verschalken maar met een katachtige reflex wist deze erger te voorkomen. Nadat de gastheren nog een paar kansjes, mede door “scherp “ vlaggen van de assistent scheidsrechter van Zuidwolde niet konden benutten, lukte het de ploeg uit Zuidwolde wel te scoren. Na een prima steekpass kwam Frans Capellen in balbezit om vervolgens doelman Kolk voor de tweede keer kansloos te laten en zo de spanning in deze poule samen met nog Hoogeveen en Noordscheschut helemaal terug te brengen. Na twee speelrondes heeft iedere ploeg een keer gewonnen en een keer verloren en zal volgend weekend de ontknoping plaatsvinden.

De Weide-Zuidwolde 0-2 (0-1)

Opstelling De Weide: Kolk, Baldé(60 Coulier), van Arkel(60 Gonkel), Njagul, Luchtenberg, Bosscha, Ucan(46 Kikkert), Duman, Buining, Muysson, Strijker.

Opstelling Zuidwolde: Timmer, M.Steenbergen, Liezen, Berghuis, B.Steenbergen, Raben, Capellen, de Jonge, Spijkerman, Dekker, R.Steenbergen.