v.v. de Weide gaat duurzaam!
03 april 2017

v.v. de Weide gaat duurzaam

114 zonnepanelen op het dak, ledverlichting op het hoofdveld én het kunstgrasveld en ledverlichting in de kantine van de voetbalvereniging aan de Elbe. Zie hier de duurzame maatregelen die bij v.v. de Weide gerealiseerd gaan worden.

Jubileum
De vereniging bestaat op 15 april 35 jaar en op die dag worden de plannen gepresenteerd aan de leden, sponsoren en aan alle belangstellenden. Uiteraard zijn er kosten aan deze operatie verbonden en daarom worden er twee initiatieven aan dit plan gekoppeld waarmee leden en sponsoren hun voordeel kunnen doen en waarmee de vereniging gebaat is.

1. Adoptie
    Leden en sponsoren die zich willen identificeren met duurzaam v.v. de Weide adopteren een zonnepaneel voor een eenmalig bedrag van € 125,00. Als tegenprestatie komt de naam van de adoptant in het zonnepaneel in de kantine. Adoptanten die lid zijn van de Club van 100 krijgen een jaar gratis lidmaatschap. Nieuwe leden krijgen het eerste jaar gratis lidmaatschap. Daarnaast krijgt de adoptant een korting van € 125,= indien hij of zij een zonnepanelenpakket aanschaft via deze ledenvoordeelactie.

2. Ledenvoordeel
    We hebben voor leden die belangstelling hebben om thuis zonnepanelen te laten plaatsen drie sets samengesteld met Canadian Solar panelen van 295 W piek en een GoodWe-omvormer die goed bij dit systeem past.

Set 1
10 panelen, totaal 2950 W piek. Komt overeen met ongeveer 2800 Kwh en geeft een financiële opbrengst van € 560,- per jaar. Installatieprijs € 3.470,- excl. 21% b.t.w.

Set 2
12 panelen, totaal 3540 W piek. Komt overeen met ongeveer 3350 Kwh en geeft een financiële opbrengst van € 650.- per jaar. Installatieprijs € 4.100,- excl. 21% b.t.w.

Set 3
15 panelen van, totaal 4130 W piek. Komt overeen met ongeveer 3960 Kwh en geeft een financiële opbrengst van ongeveer €750.- per jaar. Installatieprijs € 4.775,- excl. 21% b.t.w.

Genoemde prijzen richtprijzen, definitieve prijzen na bezoek op locatie. De werkzaamheden worden uitgevoerd door GBO Energiesystemen Zuidwolde.

Administratieve ondersteuning

1. De te betalen BTW wordt via de belasting teruggevraagd.
  2. Aanvragen Duurzaamheidslening Gemeente Hoogeveen (1.6% rente).

Toekomst
Met deze acties neem v.v. de Weide haar verantwoording voor een duurzame samenleving en zorgt ervoor dat voetbal ook in de toekomst voor de vele leden betaalbaar blijft. Ze roept haar leden en sympathisanten op om deze initiatieven te ondersteunen.

Indien er minimaal 10 zonnepanelenpakketten worden verkocht via de ledenvoordeelactie krijgt VV de Weide een korting van maar liefst 2% op de rente van de ‘duurzaamheidslening’. Ook dit is uiteindelijk in het voordeel van alle leden!

Informatie
Een breed samengestelde groep heeft de actie voorbereid en zij zijn te bereiken via duurzaam@vvdeweide.nl; Op zaterdag 15 april tijdens het 35-jarig jubileum wordt de actie ruim onder de aandacht gebracht.

Team duurzaamheid v.v. de Weide