Verslag zaaltoernooien D2 en D3
28 december 2016

Zaterdag 24-12-16

Zaalcompetitie De Weide D2 ( D3 – team 2)

Vandaag stonden dan eindelijk onze eerste zaalwedstrijden gepland. We spelen in poule B met HZVV 2, Ruinen 1, VVAK 1, Hoogeveen 2 en Pesse 1. Vandaag hadden we dan ook gelijk onze eerste uitdaging. Het was niet de tegenstander…… maar wie gaat er vandaag op keep want Sam is er niet vandaag. Silvan, Mark, Milan, Nick, Jordy en Joaquim stonden allemaal niet te springen om het doel te verdedigen. Uiteindelijk heeft Silvan de verantwoordelijkheid genomen om doel naar eer en geweten te verdedigen.

De eerste wedstrijd was tegen Pesse. Het was ondanks de trainingen toch nog even wennen aan elkaar. Soms kwamen er leuke combinaties naar boven maar soms was er ook erg dom balverlies. Al met al ging het gelijk op en waren er kansen voor beide teams. Het was uiteindelijk de Weide dat doeltreffend was en uitliep naar een voorsprong van 3-0. Je zou dan zeggen dat het een gelopen zaak was maar daar dacht Pesse toch anders over. Ze hebben de Weide even onder druk gezet wat resulteerde in een 3-2 stand. Zelfs de scheidsrechter vond dit niet meer leuk en besloot toen maar af te fluiten waardoor de eerste 3 punten voor De Weide binnen waren.

De tweede wedstrijd was tegen Ruinen. Ruinen had hun eerste wedstrijd ruim gewonnen. De Weide moest dan ook flink aan de bak en hebben het moeilijk gehad. Ruinen tikte de bal aardig rond en wachtten geduldig op hun kansjes. De Weide hield het goed vol en kregen ook nog enkele kansjes die helaas niet benut werden. Nadat Ruinen na ongeveer 10 minuten het eerste doelpunt maakte was de ban gebroken. De Weide bleef het tot het eind proberen maar kon niet voorkomen dat Ruinen met 3-0 zou gaan winnen.

Na 1 overwinning en 1 verlies staan we op een gedeelde 2 e plaats. Volgend jaar (7-1-17) gaan we weer 2 wedstrijden spelen en dan opnieuw voor de volle 6 punten gaan.

1. Ruinen D1 6p
  2. Pesse D1 3p
  3. Hoogeveen D2 3p
  4. De Weide D2 3p
  5. HZVV D2 3p
  6. VVAK D1 0p

HZVV Ruinen 5-1
VVAK Hoogeveen 0-3
De Weide Pesse 3-2
Hoogeveen HZVV 1-2
Ruinen De Weide 3-0
Pesse VVAK 6-2

Ruinen, 27-12-16

Zaaltoernooi Ruinen

Vandaag hebben een aantal jongens van D3 mee gedaan met het zaaltoernooi in Ruinen. Dat waren, Silvan, Mark, Thijmen, Jordy, Milan, Nick en ingehuurd van D4 keeper Stefen. De eerste wedstrijd was direct om 9 uur tegen Noordscheschut, de op papier eenvoudigste tegenstander. De jongens hadden het er in het begin wel moeilijk mee en de combinaties liepen ook nog niet zo goed. Aangezien het wedstrijden van 10 minuutjes zijn was het wel even spannend maar na 7 minuten was daar dan eindelijk het doelpunt. Daarna waren de zenuwen eraf en liepen ze uit naar 3-0.

De tweede wedstrijd was tegen Ruinen. Ruinen was een stugge tegenstander waar maar moeilijk tegen gescoord kon worden. Ze stonden steeds op het juiste moment in de baan van het schot. Halverwege de wedstrijd was het tijd voor vers bloed en brachten Marlies en Annemiek de wisselspelers in. Helaas was de timing een beetje ongelukkig en ging Ruinen net in de aanval. Hierdoor kwamen ze alleen tegenover Stefen die dit schot niet kon keren, 1-0 voor Ruinen. Daarna was het alleen maar de Weide wat in de aanval was om de achterstand weg te poetsen maar door de snelheid en de druk werd de nauwkeurigheid ook wat minder. Helaas konden ze niet meer gelijk maken en was de tijd alweer om.

De laatste wedstrijd was tegen Vitesse. Vitesse had 1 gevaarlijke speler die in de gaten gehouden moest worden. De jongens begonnen opnieuw sterk maar het was Vitesse wat het eerste doelpunt maakte. Opnieuw stonden we achter alleen dit keer lukte het wel om de achterstand om te buigen tot een voorsprong en kwamen we op 2-1. Het was echter toch Vitesse wat in de laatste minuut weer gelijk maakte waardoor de laatste wedstrijd een gelijkspel opleverde.

Nadat de balans was opgemaakt waren we tweede in de poule geworden na Ruinen. Dit betekende dat wij om de 3e en 4e plaats moesten spelen tegen de nummer 2 van de andere poule. Dat was Vitesse. Maar het was in die wedstrijd al snel duidelijk dat de andere poule een heel ander niveau was en het werd dan ook een walk-over. De weide won in 10 minuten met 7-0 van dit Vitesse en wist zo de 3e plaats te halen.

Superleuk gevoetbald en de beker en patat (namens de jongens bedankt, ze wisten niet wie de gulle gever was) waren dik verdiend.

Iedereen een voorspoedig uiteinde en een voorspoedig voetbaljaar 2017

Erwin, Robert