Verslag v.v. St. Annaparochie VR1 - v.v. de Weide VR1
20 februari 2017

Na een lange rit treden we aan op het kunstgrasveld van Sint Annaparochie. Het team staat 10 de in de competitie met wisselende uitslagen. De thuiswedstrijd bracht een 5-0 overwinning voor de dames van De Weide maar de wedstrijd is niet bij voorbaat in de pocket.

De wedstrijd gaat van start met mooi samenspel van de Weide richting de voorhoede, een schot van Marije gaat helaas net voor langs. Hierna volgen 2 kansen voor De Weide, beide uit een corner. De eerste wordt net over gekopt en de tweede corner van Vicky wordt goed ingekopt door Marije maar het is een verdediger van St Annaparochie die de bal van de lijn haalt. St. Annaparochie wacht geduldig op haar kansen en loeren op een fout in de opbouw van De Weide.

Toch komt er een kans via de counter, Maura weet een schotkans te voorkomen. Vlak hierna weten ze toch te schieten maar deze gaat ruim langs het doel. De Weide bouwt goed op via de rechterkant en Jodie weet een paar keer een goede diepe bal richting de voorhoede te geven. maar de voorhoede kan de kansen nog niet af maken. De verdediging van Sint Anna zit er dicht bovenop en de dames van de Weide komen niet lekker in hun spel.

De Weide gaat er in het laatste kwartier van de 1 ste helft wat directer in om op het fysieke spel vanSint Anna te reageren, uit een rommelige situatie is Moniek het meest alert en met een mooie steekbal zet zij Annemiek alleen voor het doel. Annemiek schiet de bal langs de keepster richting tweede paal en het is Marije die de bal binnen de palen werkt. 0-1. Met een kleine voorsprong kunnen de dames de rust in.

Het baltempo moet omhoog en de dames zullen er een tandje bij moeten doen om hun eigen niveau te halen. In de 2 de helft zit er meer pit in de wedstrijd, de voorhoede van Sint Anna weet een schot op doel te geven maar Richelle zit er goed bij. De tegenstander zet druk en dit resulteert in onrustig spel bij de Weide maar de dames proberen er onderuit te voetballen. De eerste kans is voor Moniek maar haar afstandsschot wordt door de keepster van Sint Annaparochie uit de kruising getikt. Na een kwartier in de tweede helft wordt Marije gewisseld voor Marieke waarna het systeem wordt omgegooid, 4 – 4 – 2.

De voorhoede van Sint Anna probeert elke kans te pakken om een goal te kunnen maken maar onze achterhoede zit er goed bij. Helaas wordt de aanvalster van Sint Anna toch beloond en weet door een foutje toch het doel te bereiken. In een 1 op 1 situatie maakt ze de gelijkmaker.

De dames behouden de rust en zoeken direct weer de aanval op. Het is een voorzet van Annemiek op Selina die de 1-2 maakt bij de tweede paal. De wedstrijd blijft tot het eind spannend, Sylvana bereikt via een mooie steekpass Annemiek. Zij weet de verdediging achter zich te laten en schiet de bal rustig langs de keepster. 1-3. Hierna is het weer Sylvana met een prachtige steekbal ditmaal op Vicky maar haar schot gaat over. In de laatste minuut komt er nog een kans voor de dames van Sint Annaparochie maar hun vrije trap gaat over het doel van Richelle. Volgende week hebben de dames een weekje rust maar op 4 maart mogen de dames van de Weide het thuis opnemen tegen ONS Boso Sneek.