Verslag v.v. Klazienaveen 1 - v.v. de Weide 1
14 maart 2017

KLAZIENAVEEN- Na vijf overwinningen op rij wist De Weide afgelopen zaterdag de zegereeks niet voort te zetten. In en tegen Klazienaveen verloor de nummer twee op de ranglijst van haar naaste belager. De Weide kwam via een strafschop vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Klazienaveen trok de stand even later weer in evenwicht. Nog voor de rust kwamen de gastheren op 2-1 en halverwege het tweede bedrijf verscheen een 3-1 eindstand op het scorebord.

Door blessures, vakantieperikelen en een schorsing was trainer Wilko Niemer enigszins beperkt in de keuzemogelijkheden. Opvallende wijziging in het team was de positie van Jasper Strijker, die voor de gelegenheid tot rechtsback werd gebombardeerd. De aanvaller nam de plaats in van Yoran Duman, die z’ n straf uitzat na de onterecht verkregen rode kaart in de derby tegen Noordscheschut.

Desondanks begon De Weide, dat doorgaans op een strak kunsttapijt acteert, prima aan de wedstrijd op het onberekenbare natuurgras. Slechts 7 minuten waren gespeeld toen een lange bal van Mitchell Luchtenberg bij een luchtduel werd doorgekopt en Julian Mol, die op volle snelheid voor de bal ging, onreglementair in de zestien werd gevloerd. Arbiter Boland wees naar de stip en toonde de overtreder geel, waarna Emiel Njagul de penalty verzilverde. De 0-1 leek vooralsnog een opsteker voor de gasten, maar na een kwartier spelen bogen de Klazienaveners de achterstand binnen luttele minuten om in een voorsprong. Eerst schoot Patrick Bloemberg een vrije bal vanaf 25 meter op curieuze wijze langs doelman Henri van der Weide in de kruising en vier minuten later zette dezelfde Bloemberg voor op Jasper Woelders die simpel de 2-1 mocht binnenkoppen. De ontwikkelingen bezorgden de thuisploeg een extra dosis geestdrift, maar tot de rust bleef de score onveranderd.

Na de pauze kwamen Frank van Veen en Niek Bosscha in het veld voor respectievelijk Sander Benjamins en Vincent Coulier. De Weide zocht nog steeds voetballend een weg door de Klazienaveense defensie, maar de sompige zoden en een fysiek sterke en strijdbare tegenstander maakten het creëren van kansen amper mogelijk. Daarbij was het ook nog eens oppassen geblazen voor de counters van de oranjehemden. Met Nick Muysson voor Jelmer Wierenga werd nog geprobeerd om tenminste een gelijkspel te bewerkstelligen, maar toen Iwan Lambers voor de gastheren bal uit een corner van dichtbij binnenschoof was de 3-1 eindstand een feit.

Door dit resultaat blijft de Weide nog steeds tweede maar zag haar directe tegenstander op eenzelfde aantal van 32 punten komen. Koploper Groningen liep uit naar 39 punten. Komende zaterdag treedt De Weide bij nummer vier DZOH wederom aan op natuurgras.