Verslag v.v. de Weide VR1 - Vitesse'63 VR1
12 maart 2017

Een echte derby waar bij de inzet de 4 de positie is, de Weide vr1 wil haar 4 de positie behouden en Vitesse vr1 zou graag een plekje opschuiven naar de 4 de positie. Bij de uitwedstrijd werd er door de Weide met 3 - 0 gewonnen, in het verleden waren de onderlinge uitslagen wisselend.

De wedstrijd gaat goed van start, direct na de aftrap weet Iris de bal te onderscheppen en voor te geven op Annemiek, ze geeft een lob over de keepster waarna Michelle de bal in tikt. De Weide komt vlot op een 1-0 voorsprong. De dames van Vitesse laten het er niet bij zitten en maken vrijwel direct de gelijkmaker ook met een lob over onze keepster Richelle heen. 1 -1. Hierna lijkt Vitesse zelfs op voorsprong te komen uit een corner maar deze wordt afgekeurd, de bal had de achterlijn gepasseerd. In het duel heeft keepster Richelle zich geblesseerd, Samantha komt het veld binnen en Iris neemt de positie van Richelle onder de lat over.

Het is een onrustige wedstrijd, beide teams zetten volop druk en proberen door te breken. De dames van de Weide en Vitesse zijn aan elkaar gewaagd en kennen elkaar door en door dus weten welke speelsters ze geen ruimte moeten geven. Het spel gaat dan ook snel heen en weer, na een aanval van de Weide is de bal zo weer terug en levert weer gevaar op in de achterhoede.

In de 27 ste minuut weet Tessa te scoren met een afstandsschot buiten de 16 vanaf de rechterpositie. 2-1. Zowel de Weide als Vitesse weten de kansen te creëren maar Iris staat goed te keepen en komt goed uit haar doel gesteund door de achterhoede. Annemiek en Michelle komen dicht in de buurt van een goal maar weten ze helaas net niet in het doel te werken.

Na rust in de 50 ste minuut is het dan toch Michelle die de bal langs de keepster weet te werken. 3-1. De achterhoede en keepster Iris weten te voorkomen dat de nummer 10 van Vitesse weet te scoren maar vlak daarna weten ze dan toch uit een corner de bal langs Iris te werken. 3-2. Iedereen probeert alles te blijven geven, Jamie en Samantha leveren goed verdedigend werk op het middenveld en weten ook een aantal ballen richting de voorhoede te geven. Dit willen we natuurlijk niet weggeven maar beide teams gaan er fel in.

Een actie op de aanval van Vitesse levert hen een penalty op en de aanvoerster van Vitesse weet de gelijkmaker weer te maken. 3 - 3. Vlot hierop komt de Weide weer op voorsprong uit een verrassend schot van Michelle, deze gaat langs de keepster het doel in. 4 - 3. Dan weet Vitesse in de slotfase van de wedstrijd wederom de gelijkmaker te maken vanuit een corner. 4 - 4.

De dames van de Weide geven nog niet op, ze gaan er vol voor maar ook Vitesse zit er bovenop. Iris weet te voorkomen dat Vitesse van een vrije bal weet te profiteren en staat goed achter de bal, Michelle zit nog vlak bij een mooie kans maar deze gaat net naast. Een doelpuntrijke wedstrijd met niet altijd even mooi voetbal aan beide zijden maar de dames van de Weide behouden de 4 de positie en houden Vitesse achter zich, topscorer Michelle Okken is weer op stoom en op naar volgende week de thuiswedstrijd tegen koploper Heerenveense Boys vr1.