Verslag v.v. de Weide VR1 - ONS Boso Sneek VR1
06 maart 2017

Verslag v.v. de Weide Vr1 – ONS Boso Sneek Vr1

De winnaar van dit duel pakt de 2 de periode, de Weide heeft aan een gelijkspel ook genoeg. De uitwedstrijd eindigde met een 4-1 overwinning van Sneek, de dames van de Weide moeten dus flink aan de bak.

De Weide start met een aantal acties waarbij Marije een paar mooie kansen krijgt, een bal die ze goed aanneemt en opzij legt wordt onderschept door de keepster en een schot op doel gaat net voor langs. Hierna volgt een afstandsschot van Simone die maar net langs de kruising gaat. Een diepe bal van Sylvana kan door Marije net niet afgemaakt worden en eindigt op de keepster, hierna weet Marije nog een keer goed door te lopen op de keepster maar de bal komt op de paal.

Het thuisteam weet de mogelijkheden te creëren en de bal goed naar voren te geven, Sneek aast op de afvallende bal op het middenveld of in de achterhoede om van te profiteren. Het is vooral De Weide dat wil voetballen, Sneek wil vooral niet verliezen. De achterhoede en keepster Richelle zijn alert en zitten er bovenop. Hoewel de periode op het spel staat wil het maar geen echt spannende wedstrijd worden, de doelpunten blijven uit, gelukkig ook aan de zijde van Sneek. We gaan met een 0-0 tussenstand de rust in.

In de rust wordt Jodie die zich geblesseerd heeft gewisseld voor Marieke. Direct na rust kom de Weide weer in actie, lekkere bal op Annemiek die één op één op de keepster de bal net niet langs haar kan werken. Er moet meer opgebouwd worden en wat meer rust in het spel gebracht worden.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft weet Sneek het gevaar te brengen, een mooie bal voorgegeven maar de speelster kopt over. Toch hebben de speelsters van de Weide de overhand: Marieke geeft een bal mooi voor maar deze wordt onderschept door Sneek, een lange bal van Moniek kan door Annemiek bijna ingekopt worden.

De Weide blijft druk zetten en is opzoek naar de 1-0. Een lekkere bal van Vicky die voor het doel van Sneek uit komt, Annemiek zit er goed bij maar er staan 2 verdedigers van Sneek klaar om een schot te voorkomen. Nienke en Jamie komen er in voor Marije en Tessa, er wordt vanaf nu 4-4-2 gespeeld.

Selina geeft een bal mooi voor maar deze wordt door Sneek weggewerkt. In de afronding van de wedstrijd krijgt Sneek een vrije bal mee maar kansloos. De verdediging van de Weide blijft alert en onderschept een uitbraak van Sneek. In de slotfase komt Sneek er nog een keer gevaarlijk uit maar de spits van Sneek raakt de bal niet goed en haar shot beland in de handen van Richelle. Een mooie voorzet van Jamie die voor het doel wordt gegeven kan door Annemiek net niet benut worden met de verdediging van Sneek in haar nek. De laatste kans is voor Simone, haar schot van afstand gaat in de slotminuut net naast.

Einduitslag 0-0, 1 punt gepakt dus voldoende voor de 2 de periode.